Painea
Painea are o reputatie proasta in cazul dietelor din cauza ca organismul descompune rapid carbohirdatii in zahar. Insa carbohidratii sunt in acelasi timp o sursa importanta de energie pentru corp. Evita painea alba si consuma doar paine din cereale integrale pentru ca este bogata in fibre si iti va tine de foame mai mult timp.
Laptele
Nutritionistii sustin ca grasimile saturate care se gasesc in produsele lactate nu prezinta acelasi risc pentru silueta ca grasimile saturate din carne. Alege variantele de lactate cu un procent mai mic de grasime si poti consuma aceste produse fara teama ca iti vor afecta sanatatea sau silueta.
Cartofii
Cartofii se numara printre legumele care au o reputatie proasta, insa nu trebuie sa lasi carbohidratii din aceste legume pline de amidon sa te sperie. Cu toate ca sunt bogati in carbohidrati, cartofii sunt o sursa importanta de vitamina B6 si vitamina C, precum si de potasiu. Atat timp cat sunt consumati gatiti la cuptor sau copti, cartofii pot face parte dintr-o dieta echilibrata.
Cafeaua
Cafeaua este una dintre cele mai sanatoase bauturi pe care o poti consuma inca de la prima ora a zilei. Studiile au aratat ca persoanele care beau cafea prezinta un risc mai mic de a face Parkinson, Alzheimer sau boli de inima.
Vinul
Consuma un pahar de vin rosu la cina fara sa iti fie teama ca acesta ti-ar afecta in vreun fel sanatatea. Studiile au aratat ca resveratrolul, un antioxidant care se gaseste in vinul rosu, protejeaza impotriva bolii Alzheimer, bolilor de inima si diabetului. In cazul vinului, moderatia este importanta. Daca consumi o sticla intreaga de vin intr-o noapte, acesta nu va mai avea aceleasi efecte benefice asupra sanatatii.
Ouale si galbenusul de ou
Pana de curand, omleta facuta doar din albusul de ou era considerata cea mai buna optiune pentru un mic-dejun hranitor, pentru ca galbenusul contine grasimi si colesterol. Studiile facute in ultimii ani au condus la concluzia ca nivelul colesterolului din organism nu creste din cauza consumului de alimente care contin colesterol. In plus, galbenusul reprezinta o sursa importanta de vitamine B6 si B12, precum si vitaminele A, D, E si K.
Grasimile
Grasimile au fost mult timp eliminate din multe diete si planuri alimentare tocmai pentru ca se considera ca acestea ingrasa. Nutritionistii au ajuns insa la concluzia ca grasimile reprezinta un nutrient important in dieta. Grasimile saturate, cum sunt cele din carnea rosie, pot duce la aparitia bolilor de inima, insa grasimile nesaturate care se gasesc, de exemplu, in uleiul de masline si avocado, pot imbunatati chiar activitatea cardiovasculara si ajuta la slabire, in primul rand datorita faptului ca sunt hranitoare.