Dieta si nutritie

#seminte negre #ulei din seminte negre #slabit #beneficii #ulei

Uleiul din seminte negre ajuta la slabit?

Uleiul de seminte negre reprezinta cea mai noua tendinta in materie de metode de slabire. Cei care cauta solutii rapide prin care sa scape de kilogramele in plus, au renuntat la dieta cu otet sau ceai negru si s-au orientat in ultima vreme spre uleiul din seminte negre. Cat de eficienta si de sanatoasa este aceasta metoda de slabit? Iata ce spun nutritionistii.

Ce este uleilul de seminte negre

Uleiul de seminte negre se obtine din seminte de chimen negru sau din seminte de chimion negru. Uleiul extras din aceste seminte este mult mai utilizat, decat semintele in sine. Semintele au un gust amarui, asadar uleiul, care este picant sau piperat, este preferat de multa lume. Uleiul de seminte negre este folosit si in medicina, pentru tratarea anumitor afectiuni, avand calitati anti-microbiene, antioxidante, anti-inflamatorii, previne aparitia anumitor tumori si a obezitatii. Insa in ultima perioada s-au analizat cu precadere beneficiile pe care uleiul de seminte negre le are asupra siluetei.

Uleiul de seminte negre ajuta la slabit?

Cei care sustin ca uleiul de seminte negre ajuta la subtierea taliei se bazeaza pe doua atribute importante ale acestuia. In primul rand, uleiul de seminte negre ajuta la controlul productiei de insulina si gestioneaza nivelul optim de insulina din organism.

In al doilea rand, uleiul de seminte negre scade inflamatia. Un oxidant numit tiochinona, care se gaseste in acest ulei, ajuta la reducerea inflamatiei in corp.

O serie de studii care au analizat efectele uleiului de seminte negre asupra siluetei au descoperit ca persoanele care au consumat ulei de seminte negre si au facut sport au reusit sa slabeasca. O alta cercetare efectuata in urma cu cativa ani a ajuns la concluzia ca uleiul de seminte negre reduce greutatea, prin scaderea indexului de masa musculara si a circumferintei taliei.

Cercetarile din zona medicala au descoperit si beneficiile pe care uleiul de seminte negre le are in lupta cu obezitatea si specialistii nu s-au ferit sa sustina ca acest ulei este cea mai eficienta metoda naturala de slabit, cunoscuta pana acum.


 


 


 

Cum se consuma uleiul din seminte negre atunci cand vrei sa slabesti

Uleiul de seminte negre se gaseste sub forma de gel, ulei sau in forma lichida. Pentru a sti ca achizitionezi un ulei de seminte negre de calitate, alege o marca cunoscuta si mergi doar in magazinele specializate, care vand astfel de produse.

Nu exista o doza recomandata de ulei de seminte negre pe care sa o iei pe zi, atunci cand vrei sa slabesti. Totusi, recomandat este sa incepi cu o doza mica de ulei pe zi si sa cresti cantitatea, daca il tolerezi. Inainte de a incepe sa iei ulei de seminte negre, adreseaza-te medicului, pentru ca anumite ingrediente active din ulei pot interfera cu unele medicamente.

In concluzie, uleiul de seminte negre are o multime de beneficii pentru sanatate si te ajuta chiar sa scapi de kilogramele nedorite. Totusi, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, este nevoie sa faci mai intai o schimbare si in dieta alimentara, nu doar sa consumi acest ulei de seminte negre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare