Dieta si nutritie

#cura de slabire #slabire #kilograme in plus #greutate #scadere in greutate

Motive pentru care nu reusesti sa tii o cura de slabire

Atunci cand tinem dieta facem o serie de greseli care ne impiedica sa eliminam kilogramele in plus. Infomentarea, deshidratarea sau stresul sunt factori importanti care favorizeaza stocarea de grasimi.
 

Iata cateva greseli pentru care nu slabesti:


Nu poti renunta la gustari. Gustarile dese pot fi un semn al plictiselii, nu al foamei. Incearca sa eviti gustarile nesantoase, batoanele de cereale sau ciocolata, care contin cantitati mari de zahar. In schimb, alege legume crude, precum morcovi sau castraveti. De asmenenea, intre mese bea multa apa.

Nu ai grija la portii. Chiar daca consumi alimente sanatoase, cantitatile isi pun amprenta asupra siluetei tale. Expertii sunt de parere ca proteinele (carnea, pestele, soia) trebuie consumate in cantitati de dimensiunea palmei tale. O salata trebuie sa fie formata din ierburi si legume care sa incapa in doua maini. O portie de branza trebuie sa aiba dimensiunea unei cutii de chibrituri.

Confunzi setea cu foamea. Multi dintre cei care vor sa slabeasca, confunda foamea cu setea. Astfel, atunci cand ai pofta de ceva, bea mai intai un pahar cu apa si vezi cum te simti.

Mananci noaptea tarziu. Daca ai o viata agitata, cu multe responsabilitati la serviciu si acasa, este foarte dificil sa ai o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Insa, mancatul la ore tarzii este foarte nociv pentru silueta ta, dar si pentru sanatate. Alimentele consumate tarziu nu mai au timp sa fie metabolizate si digerate corespunzator, astfel ca sunt transformate in grasimi.

Mananci resturile copiilor. Nimanui nu ii place sa risipeasca alimentele, insa nu este indicat sa termini masa celorlalti membri ai familiei, in special a copiiilor. Daca nu vrei sa arunci resturile, gandeste-te la alte modalitati prin care poti prepara alte retete.

De vina este varsta. Dupa varsta de 35 de ani, metabolismul incetineste, iar schimbarile hormonale duc la acumularea rapida de grasimi in diverse zone ale corpului, precum solduri, coapse sau fund. Studii recente arata ca produsele lactate degresate si cele din soia combat acumularea de grasimi dupa varsta de 35 de ani.

Nu te sustine nimeni. Este foarte important ca in familie sau in cercul tau de prieteni sa existe o persoana care sa te incurajeze si sa te sustina atunci cand esti la dieta. Prietenul respectiv te poate chiar insoti la sala de sport sau la cumpararea alimentelor.

Nu esti motivat. Daca nu iti alegi un rezultat realist, vei renunta cu usurinta la dieta si la alimentatia sanatoasa. Incepe mai intai cu eliminarea unui numar mic de kilograme. Dupa ce le vei da jos vei fi mult mai motivat sa continui.

Nu mananci destul. Una dintre greselile majore pe care multe persoane le fac la dieta este sa nu manance suficient. Organismul crede ca va fi privat de mancare, astfel ca tot ce primeste va depozita sub forma de grasime, pentru a supravietui. Atunci cand incepi sa ii dai mai multa mancare, va fi din nou bulversat si va stoca si aceste noi alimente tot sub forma de grasimi. Este astfel foarte important sa mananci suficient, la ore fixe.

Esti stresat. Exista doua modalitati prin care stresul te ingrasa: mananci mai mult atunci cand esti ingrijorat despre ceva anume si atunci cand esti stresat organismul produce cantitati mari dintr-un hormon care ajuta la stocarea de grasimi. In astfel de situatii stresante, incearca sa faci miscare si sa bei mai multa apa. De asemenea, si ajutorul celor dragi este foarte important.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare