Dieta si nutritie

#peste sarbatori Pascale #cum achizitionezi peste #peste Paste #peste

Atentie la pestele pe care il cumperi inainte de Paste! Sfaturile ANPC

Inainte de Paste, Protectia Consumatorilor ne recomanda sa fim atenti de unde cumparam peste si produse din peste, daca nu vrem sa ne punem sanatatea in pericol!

Directorul ANPC, Paul Anghel, ne sfatuieste consumatorii, avand in vedere consumul traditional de peste cu ocazia Sarbatorilor Pascale, sa nu cumpam peste si produse din peste din locuri neautorizate, intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu poate elibera bon de casa.

”Riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea”, arata sursa citata.

Protectia Consumatorilor recomanda atentie in ce priveste aspectul exterior al produsului, urmarirea modului de etichetare:

“Nu achizitionati produse cu suprafata mazguita, lipicioasa, deshidratata, cu pete de mucegai, produse cu miros si culoare modificate, aspect de vechi. Refuzati sa cumparati peste si produse din peste pentru care aveti indoieli privind gradul de prospetime, calitatea si modul de informare prin etichetare. (...) Refuzati sa cumparati peste si produse din peste preambalate pe ale caror etichete nu este inscrisa data durabilitatii minimale/ data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita. La cumpararea pestelui si produselor din peste solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea produsului”.

In anii anteriori, inspectorii ANPC au gasit la comercializare produse neconforme, o abatere frecvent intalnita fiind depozitarea produselor direct pe paviment.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare