Boli

#stres #unghii #infectii #aspectul unghiilor # deficiente nutritionale

Unghiile, oglinda sanatatii tale

Pe langa rolul estetic pe care femeile il atribuie manichiurii, unghiile actioneaza ca o oglinda pentru starea ta de sanatate. Acestea indica afectiuni ascunse, precum anemia, infectiile organismului sau alte tulburari grave.

Unghiile sunt vulnerabile in fata anumitor substante fiziologice, dereglandu-si procesul natural de intarire si devenind moi, subtiri si uscate.
 

Deficientele nutritionale


Alegerile alimentare sanatoase care includ in special grasimi esentiale omega-3, proteine si fier dau roade bogate prin aspectul impecabil al pielii, parului si al unghiilor tale.

Carentele in fier, biotine si proteine ti se “citesc” pe unghii. Lama cornoasa (patul unghiei) palida sau cu tenta albicioasa este deseori asociata cu anemia.
 

Anxietatea si stresul


Persoanele care obisnuiesc sa-si roada unghiile dezvolta acest obicei pe fondul unui dezechilibru nervos. In consecinta, mainile arata neingrijit sau devin sangerande.

Consecinte mai grave ale rosului unghiilor se pot concretiza in infectii periculoase ale degetelor si la nivelul cavitatii bucale.
 

Traumatismele


Traumatismele suferite la nivelul degetelor pot cauza, in cel mai bun caz, aparitia unor puncte albe pe suprafata unghiei, care dispar de la sine odata cu trecerea timpului.

Alte manifestari mai severe ar fi punctele inchise la culoare (negre sau mov), desprinderea unghiei sau dungile hemoragice formate in urma spargerii vaselor de sange.
 

Infectiile


Portiunile de piele umflate, rosii, dureroase si care produc senzatii de mancarime din jurul unghiilor sunt un semn evident ca acolo se formeaza in voie o infectie, provocata de ciuperci, bacterii sau alti paraziti din mediul extern.
 

Bolile nediagnosticate


Decolorarea indica disfunctii ale ficatului sau ale rinichiului.Unghiile care prind o tenta rosiatica semnaleaza deseori tulburari cardiace iar cele galbene, groase si care cresc intr-un ritm lent reflecta boli ale plamanilor.Urmele de lovituri mici sunt specifice psoriazisului.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare