Boli

#intarirea sistemului imunitar #stres #obezitate #sistem imunitar

Factorii care iti saboteaza sistemul imunitar

sistemul imunitar al organismului te ajuta sa depasesti cu succes provocarile zilnice, actionand ca un scut protector impotriva factorilor nocivi care iti pun pericol sanatatea. Mecanismul tau de aparare are nevoie insa de sprijin pentru a functiona corect, astfel ca este necesar sa eviti pericolele frecvente care iti saboteaza sistemul imunitar, de multe ori fara sa constientizezi cauza.

 

Obezitatea

Tesutul gras dezvoltat in exces activeaza secretia unor substante inflamatorii nocive in organism, care te predispun la boli de inima , diabet de gradul 2, cancer si alte tulburari grave.

 

Consumul de grasimi “rele”

 

Dietele bogate in grasimi incetinesc activitatea celulelor sistemului imunitar, ceea ce inseamna ca vor fi mai putin active in lupta impotriva bolilor.

 

Excesul de alcool

 

Alcoolul in exces creste vulnerabilitatea in fata infectiilor, tulburarilor cardiace, hepatice si pancreatice, determinand totodata o vindecare mai lenta a ranilor.

 

Reprimarea propriilor trairi
 

Reprimarea trairilor si interiorizarea frustrarilor iti influenteaza negativ sistemul imunitar, cardiovascular si hormonal.

 

Prea mult stres


Stresul cronic afecteaza in mod semnificativ sistemul imunitar prin suprimarea activitatii celulelor imunitare si inhibarea capacitatii de raspuns a organismului in fata pericolelor.

 

Odihna insuficienta


Odihna insuficienta si de proasta calitate afecteaza tesuturile si dezechilibreaza sistemul imunitar, facandu-te vulnerabila in fata amenintarilor externe.

 

Carentele de minerale si vitamine


Deficientele de vitamine (A, C, B-6, D, E si acid folic ) si carentele in seleniu, zinc, fier si cupru conduc la un sistem imunitar slabit .

 

Zgomotul puternic


Zgomotul puternic este o forma a stresului ambiental si afecteaza randamentul imunitatii umane, asa ca incearca sa te feresti de galagie, atat acasa cat si la birou sau in timpul liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare