Boli

# secretii anormale # secretii # secretii vaginale #boli #simptome

Secretiile vaginale: cand trebuie sa mergi la doctor si de ce boli poti suferi cand acestea sunt anormale

Femeile de orice varsta trebuie sa inteleaga ca secretiile vaginale sunt un lucru normal, insa este important sa stie sa recunoasca semnele care ar putea indica o problema. Secretiile vaginale au rolul de a curata vaginul si il apara de infectii si alte bacterii. Secretiile nu au miros si de obicei au aspect laptos.

Exista anumiti factori care afecteaza pH din vagin si pot duce la infectii vaginale. Printre acestia se numara spalaturile vaginale, produsele de igiena intima, antibioticile, sarcina si diabetul.

Menstruatia poate afecta secretiile vaginale

Ciclul menstrual influenteaza tipul secretiei vaginale pe perioada unei luni. La mijlocul perioadei intre doua cicluri, cantitatea de secretie este mai mare. O umiditatea mai mare si secretia vaginala care are un aspect mai clar sunt semne ale ovulatiei. Aceasta este perioada din luna in care o femeie este fertila si poate ramana insarcinata.

Semne ca secretiile vaginale sunt anormale

Este important sa stii sa recunosti semne ale secretiei vaginale anormale pentru ca acestea ar putea indica o infectie sau alte probleme de sanatate. Daca te confrunti cu un disconfort care devine din ce in ce mai acut, acesta poate fi semnul unei probleme. Un alt semn care indica o problema este schimbarea culorii secretiilor vaginale care devin galbele sau verzui. Secretiile vaginale care au consistenta mai groasa decat in mod normal sau, din contra, sunt apoase, sunt un alt semn ca ceva nu este in regula.

Printre semnele care arata ca secretiile vaginale sunt anormale si pot exista si infectii sunt schimbarea culorii, consistentei si cantitatii secretiilor, mancarime, eruptii cutanate, disconfort in timpul urinarii, miros neplacut. Cand oricare dintre aceste simptome apare, recomandat este un consult la medicul specialist.

Ce indica tipurile diferite de secretii vaginale

Daca secretiile vaginale sunt albe sau galben deschis si au o consistenta groasa si sunt insotite de mancarimi, poate fi vorba de o infectie vaginala.

Daca secretiile sunt mai abundente si mai apoase, sunt de culoare verzuie si au un miros neplacut puternic, acestea pot fi semnul unei vaginoze bacteriene.

Daca secretiile vaginale sunt mai abundente si au o culoare verzuie sau galbena si un miros neplacut sau alt tip de disconfort vaginal, este recomandat un control la medic pentru un diagnostic corect si administrarea tratamentului potrivit.

Cele mai frecvente cauze ale aparitiei secretiilor vaginale anormale

Vaginoza bacteriana este cea mai des intalnita infectie vaginala provocata de o bacterie, pentru care medicul recomanda, in cele mai multe cazuri, un tratament cu antibiotic.

Infectia vaginala este, de asemenea, frecvent intalnita. Pentru a trata infectia vaginala exista mai multe tipuri de tratament, dar toate se administreaza doar la recomandarea medicului.

Trichomoniaza, chlamydia, gonoreea, un tampon care nu a fost inlaturat din vagin, sau alte boli cu transmitere sexuala sunt cauze ale aparitiei secretiilor vaginale anormale.

Atunci cand secretiile vaginale sunt anormale, primul pas este sa mergi la un consult de specialitate. Medicul este cel care va pune diagnosticul corect si iti va recomanda tratamentul potrivit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare