Boli

#yoga #celulita #finess #antrenamente yoga

Scapa de celulita cu exercitii yoga! Iata 3 antrenamente care te vor ajuta

Celulita ameninta sa iti saboteze frumusetea? Ti-e teama sa mergi la plaja si sa te expui in costum de baie, fiindca nu iti mai place cum arata corpul tau? Vrei sa scapi de aspectul de "coaja de portocala" si sa ai din nou o piele neteda si frumoasa? Yoga te poate ajuta sa scapi de celulita si sa arati splendid in zilele de vara!

Celulita este de fapt tesut adipos aglomerat sub forma unor cocoloase vizibile, care se formeaza din cauza ca tesuturile conjunctive sunt impinse de catre grasime. Pielea arata deformata, insa acest lucru se poate remedia cu ajutorul unor exercitii usoare de yoga, care tonifiaza muschii si redau supletea naturala a pielii sanatoase.

Afla care sunt cele mai eficiente 3 exercitii yoga in combaterea celulitei si invata sa le practici si tu, pentru a scapa de aspectul neplacut al pielii si de grasime:

1. Pozitia vulturului

Acest exercitiu este antrenamentul perfect pentru a scapa de celulita, fiindca esti nevoita sa iti incordezi si sa iti tonifici atat muschii interiori ai coapselor, cat si pe cei exteriori. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in aceasta pozitie si sa strangi ferm muschii coapselor. In plus, vei implica si muschii trunchiului, dar si pe cei ai partii inferioare a corpului facand acest exercitiu.

Indoaie-ti genunchii si ridica-ti coapsa dreapta mai mult decat pe cea stanga. Daca poti, infasoara-ti piciorul drept de doua ori, astfel incat sa stea agatat de partea din spate a piciorului stang. Daca nu reusesti sa faci acest lucru, poti sa il lasi liber sau chiar sa il sprijini in varf de podea. Infasoara-ti mainile si preseaza palmele. Stai dreapta si continua sa incordezi muschii coapselor si sa iti tii respiratia de 5 pana la 8 ori, apoi repeta exercitiul si pentru piciorul stang.

2. Pozitia scandurii oblice

 

Acest exercitiu iti va tonifia partea posterioara a coapselor si le va reda frumusetea. Celulita este foarte proeminenta in aceasta zona a corpului, asa ca trebuie sa ii acorzi o ingrijire speciala. Intinde-te pe spate cu picioarele drepte si du-ti mainile in spate, cu degetele indreptate catre tine. Sprijina-te in maini si in picioare pentru a-ti ridica soldurile si pentru a te ridica in pozitia scandurii oblice. Respira adanc si elibereaza treptat aerul, de 5 pana la 8 ori si mentine-ti pozitia in tot acest timp. Fa o pauza si repeta exercitiul.

3. Pozitia de sprijin in umeri

Aceasta este o pozitie inversata de yoga, care te va ajuta sa echilibrezi functiile sistemului limfatic. Astfel, organismul tau va fi stimulat sa se elibereze de toxine si sa elimine tesutul adipos excesiv.

Intinde-te pe spate si incordeaza-ti abdomenul, astfel incat sa iti poti ridica soldurile deasupra capului, intr-o pozitie asemanatoare cu cea a clasicei "lumanari".

Tine-ti mainile sub spate si apropie-ti umerii de urechi. Indoaie-ti coatele si baga-ti mainile pe sub partea inferioara a spatelui. Ridica-ti picioarele si incordeaza-ti coapsele pentru a-ti intinde muschii. Inspira adanc si expira treptat timp de 8-10 ori, fa o scurta pauza si repeta exercitiul. Celulita va disparea ca prin minune!



Sursa foto: howdoyoga.blogspot.com, health.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului