Boli

#artitra #sanatate #vreme #ploi #probleme sanatate #scleroza multipla

Moduri surprinzatoare in care vremea iti prezice problemele de sanatate

Te dor adesea oasele in zilele cu vreme schimbatoare si pui simptomele pe seama unui posibil reumatism? Ai inceput sa stranuti instantaneu imediat ce primavara s-a instalat in calendar, din cauza alergiilor? Nu esti departe de adevar si nu sunt singurele probleme de sanatate asupra carora vremea te atentioneaza! Afla la ce afectiuni sa te astepti in functie de conditiile meteo!

Zile ploioase - artrita

Zilele ploioase de toamna cresc riscul de artrita, in special la persoanele care sunt predispuse la aceasta afectiune. Potrivit specialistilor, in zilele ploioase, presiunea atmosferica tinde sa scada, iar tesuturile din jurul articulatiilor se maresc, ceea ce pune presiune asupra nervilor si determina aparitia durerilor.

Furtunile cu fulgere - migrene

Un studiu intreprins in 2013, de cercetatorii de la Colegiul de Medicina al Universitatii din Cincinnati, a descoperit o legatura surprinzatoare intre fulgere si declansarea migrenelor. Potrivit acestora, persoanele care sunt predispuse la aceasta afectiune prezinta un risc cu 28% mai mare de a suferi mai multe atacuri migrenoide in zilele cu furtuni cu descarcari electrice, in special cand se afla la o distanta de maximum 25 de mile de acestea.

Zile geroase - atac de cord si psoriazis

In 2012, un studiu american a demonstrat ca riscul de deces cauzat de atac de cord este mai mare cu 18% in zilele geroase de iarna decat in celelalte anotimpuri ale anului. La polul opus, in sezonul de vara, riscul de atac de cord este mai mic cu 10-12%. Se pare ca zilele foarte reci contribuie la contractarea vaselor de sange si la formarea cheagurilor, care predispun la declansarea afectiunii cardiace.

In zilele de iarna, cand aerul este uscat si rece, pielea tinde sa se deshidrateze, iar riscul de psoriazis si alte afectiuni ale pielii este mai mare decat in celelalte sezoane.

Zilele caniculare de vara - guta si scleroza multipla

Temperaturile toride predispun la o multime de afectiuni si probleme, insa putina lume stie ca in zilele caniculare creste riscul de declansare a durerilor cauzate de guta sau ca simptomele sclerozei multiple tind sa se agraveze. Deshidratarea din timpul verii creste nivelul de acid uric din sange si urina, care reprezinta o cauza a declansarii durerilor cauzate de guta. Simptomele sclerozei multiple sunt agravate de cresterea temperaturii corporale din zilele caniculare.

Sursa foto: oravalive.sk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare