Boli

#candidoza #candida #mancarimi #candidoza vaginala #vaginita #menopauza

Cauze ale mancarimilor vaginale

Mancarimile vaginale persistente pot avea mai multe cauze, insa oricare ar fi motivul, nu ignora problema. Mancarimile pot fi provocate de o infectie, de o boala, de materialul lenjeriei intime sau de stres. Iata cateva cauze exacte ale mancarimilor vaginale si cum poti trata problema.


Lenjeria intima


Medicii recomanda folosirea lenjeriei intime confectionate din bumbac dintr-un motiv foarte simplu: bumbacul este o tesatura naturala care nu provoaca iritatii. Fereste-te de materiale sintetice pentru ca acestea pot provoca iritatii la nivelul zonei  genitale. De asemenea, lenjeria tanga nu este nici ea foarte recomandata, avand in vedere ca ultimele studii au demonstra ca aceasta poate aduce microbii din zona anusului in cea a vaginului, provocand astfel diferite infectii.


Produsele chimice


Daca mancarimea a aparut in urma utilizarii unui produs nou de igiena intima , ar trebui sa incerci sa il eviti de acum incolo. Este foarte pisibil sa ai o reactie alergica la unul dintre ingredientele produsului. Mai mult decat atat, pentru cateva  zile, ar trebui sa te speli in zona intima cu ceai de galbenele pentru a grabi vindecarea.


Alergia la prezervativ


Prezervativul, sau mai exact latexul, poate provoca mancarimi in zona genitala.  Daca ai aceasta problema, cel mai bine ar fi sa optezi pentru prezervativele fabricate din poliuretan, despre care se spune ca nu ar provoca reactii alergice .


Infectiile vaginale


candidoza sau alte infectii vaginale pot provoca, printre altele, mancarimi groaznice la nivelul zonei intime. In acest caz, singura solutie este sa mergi la medicul ginecolog pentru un set de analize si un tratament adecvant. Intre timp (pana la venirea rezultatelor), poti face spalaturi intima cu ceai de galbenele.


Menopauza


Pe masura ce productia de estrogen scade, peretii vaginului devin mai subtiri, iar lubrifierea vaginului este insuficienta, motiv pentru care apar mancarimile. O varianta eficienta este sa optezi pentru utilizarea unui lubrifiant artificial (achizitionat din farmacie).


Cum sa scapi de mancarimi


In primul rand este recomandat sa optezi pentru un gel intim pentru piele sensibila . De asemenea, dusul zilnic este absolut obligatoriu, insa incearca sa eviti spalaturile vaginale, dar si servetelele umede chiar daca sunt special create pentru zona intima.


Incearca sa speli in fiecare zi zona intima cu ceai concentrat de galbenele.


Poarta doar lenjerie intima din bumbac 100%.


Evita sa consumi dulciuri sau produse care au in compozitia lor foarte mult zahar. Acest ingredient favorizeaza inmultirea ciupercii vinovate de candidoza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare