Boli

#simptome #medic #boli #crampe #transpiratie

Ai simptome ciudate? Vezi ce afectiuni pot ascunde!

Crampe la picioare? Frisoane? De obicei, suparatoare si enervante, aceste simptome ciudate iti transmit semnale pretioase despre starea ta de sanatate. Afla mai jos cum sa interpretezi semnalele aparent bizare pe care ti le transmite organismul tau!


Ametesti cand te ridici brusc. Este posibil sa fii deshidratata sau sa suferi de hipotensiune ortostatica, care apare atunci sangele se acumuleaza la nivelul membrelor inferioare, ceea ce diminueaza temporar cantitatea de sange pompata de inima atunci cand te ridici brusc. In special persoanele care au probleme cu tensiunea arteriala se confrunta mai des cu astfel de episoade. Pentru a evita aceasta problema, consuma multe lichide si incearca sa te ridici mai lent.

Mergi la medic: daca starea persista si, in anumite cazuri, chiar lesini.

Urina ta miroase ciudat. Modificarile de culoare si miros ale urinei sunt cauzate adesea de alimentele si medicamentele pe care le-ai luat. Pot fi si semnul unor infectii ale tractului urinar, chiar daca nu resimti si alte simptome, precum dureri in zona inferioara a abdomenului ori dureri la urinare. Pentru a rezolva aceasta problema, este recomandat sa consumi cat mai multe lichide.

Mergi la medic: daca aceste modificari persista mai mult de o saptamana.

Din cand in cand iti apare o umflatura la subrat. In astfel de situatii, poate fi vorba despre un fir de par crescut sub piele sau un nodul limfatic inflamat, in urma unei infectii. Pentru a rezolva aceasta problema, incearca sa pui o compresa calda de cateva ori pe zi si sa vezi daca dispare in decurs de o saptamana.

Mergi la medic: daca inflamatia se agraveaza si dureaza mai mult de o saptamana. Poate fi semnul unei infectii, chist sau tumoare.

Iti transpira palmele in anumite situatii. Acest fenomen este des intalnit, ca raspuns al organismului in momentele stresante sau emotionate. In astfel de cazuri, incearca sa te relaxezi si sa respiri profund.

Mergi la medic: daca ai palmele transpirate in permanenta. Este posibil sa suferi de hiperhidroza, o dereglare caracterizata prin transpiratia in exces a mainilor, picioarelor si subratelor.

Ai crampe la picioare in timpul noptii. Este posibil sa ai carente de vitamine si minerale precum potasiu, magneziu sau calciu. De asemenea, si deshidratarea cauzeaza astfel de simptome. Pentru a rezolva problema, maseaza zona afectata si mergi putin pentru a ajuta muschiul sa se relaxeze.

Mergi la medic: daca te confrunti cu aceasta problema in fiecare noapte si chiar si in timpul zilei. Poate fi semnul unei afectiuni sanguine sau al unei dereglari cerebrale.

Ai frisoane. Cel mai probabil este o dereglare temporara a organismului care incearca sa ajusteze temperatura corpului si nu dureaza mai mult de cateva secunde.

Mergi la medic: daca aceste frisoane dureaza mai mult de 2 zile. Pot fi semnul unor infectii si al unui sistem imunitar slabit.

Ti se zbat pleoapele. Stresul, oboseala si consumul in exces de cofeina sunt cele mai frecvente cauze ale acestei probleme. Daca acest fenomen este sacaitor, incearca sa inchizi ochii si sa respiri profund de cateva ori. De cele mai mai multe, spasmele vor disparea in cateva minute.

Mergi la medic: daca te confrunti zilnic cu astfel de spasme, care sunt insotite si de dureri.

Sursa foto: health.yahoo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului