Boli

#recuperare traume fizice #traume fizice

Cum te poti recupera mai repede in urma unei traume fizice puternice

In cazul in care ai suferit o trauma fizica majora, modul in care abordezi intreaga perioada de recuperare conteaza enorm pentru refacerea deplina a zonei afectate. Mai mult decat atat, socul cauzat de un astfel de incident nedorit poate lasa urme adanci nu doar la nivel fizic, ci si la nivel mental.

De aceea, astazi vom vorbi despre cum poti trece mai repede peste socul suferit, fizic si psihic, astfel incat sa iti poti reface rapid viata, la fel ca inainte de trauma pe care ai resimtit-o. De asemenea, recuperarea se poate dovedi a fi mult mai rapida atunci cand apelezi la serviciile unui kinetoterapeut. Haide sa vorbim pe larg despre aceste lucruri:

Recuperare prin miscare

In cazul in care te afli in plina perioada de convalescenta in urma unei traume locomotorii severe, kinetoterapia este unul dintre cele mai bune raspunsuri la intrebarea: „Cum pot sa ma fac mai repede bine?” Sansele de recuperare sunt mult mai ridicate daca ai inspiratia de a apela la ajutorul unui kinetoterapeut. Masajul este una dintre principalele metode prin care zona afectata isi poate reveni la normal, iar sedintele de masaj nu doar ca au un caracter curativ, dar pot oferi in acelasi timp si cateva zeci de minute de relaxare si confort.

Tehnica medicala de specialitate

Ai la dispozitie o gama diversificata de produse medicale ce iti pot oferi sprijin si libertate de miscare, atunci cand te afli in plin proces de recuperare. Tehnica medicala de care poti dispune te ajuta sa devii independent de ajutorul altor persoane, atunci cand ai suferit un traumatism la nivelul membrelor inferioare, sau la nivelul trunchiului.

De asemenea, ortezele pentru coloana vertebrala iti mentin spatele intr-o pozitie corecta, atenueaza durerile cauzate de trauma suferita si stimuleaza muschii spatelui. Scaune performante cu rotile, tehnica medicala pentru baie, orteze pentru gat si spate, toate aceste produse iti vor face viata mai usoara si te vor ajuta sa te refaci mult mai repede.

Consiliere psihologica

Nu de fiecare data poti trece singur peste o trauma care ti-a marcat profund existenta. Daca trauma fizica poate disparea in doar cateva saptamani de la momentul producerii acesteia, socul emotional poate ramane adanc intiparit in mintea ta. Aceasta stare latenta a unei energii negative, sau a unei frici, pe care ai dobandit-o in urma unui accident rutier, poate aduce in viata ta un bagaj intreg de energii negative. De aceea, sfatul avizat al unui specialist iti poate oferi numeroase raspunsuri la intrebarile ce te macina, reusind in acelasi timp sa dreneze energia negativa acumulata in interiorul tau.

Iata 3 metode eficiente prin care poti trece cu usurinta peste o trauma fizica suferita. Daca tehnica medicala de sprijin si sedintele de kinetoterapie sunt raspunsul potrivit pentru suferinta fizica pe care o resimti, consilierea psihologica poate fi pansamentul perfect pentru sufletul tau. Cu cat gasesti mai repede formula de vindecare potrivita pentru tine, cu atat sansele de vindecare cresc. Nu uita ca in aceasta perioada de refacere trebuie sa te odihnesti foarte bine, sa urmezi intocmai indicatiile medicului si vizitele pe care le stabiliti impreuna si, nu in ultimul rand, sa iti pastrezi un tonus mental pozitiv, pentru ca o atitudine pozitiva conteaza enorm.

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului