Boli

#saltea dureri de spate #hernie de disc #dureri de spate

Cum scapi de durerile de spate fara bisturiu?

Milioane de oameni din intreaga lume se vaita de dureri de spate. Fie ca este vorba despre dureri musculare, fie despre dureri lombare, cauzate de o hernie de disc sau de o postura incorecta pe scaunul de la birou, acestea determina dureri chinuitoare, cei ce trec prin astfel de experiente dorind cu tot sufletul sa scape de ele.

Cauzele durerilor de spate sunt numeroase. De la mici accidente si pana la sedentarism, acestea ne afecteaza coloana vertebrala, determinand o pozitie gresita a corpului, astfel ca de cele mai multe ori ajungem la medic pentru prescrierea unor tratamente care sa ne ajute la calmarea acestora. Cu toate acestea, medicamentele au efecte adverse, fiind nocive pentru starea noastra de sanatate si putand agrava uneori si mai mult problemele. De aceea, orice medicatie trebuie luata cu multa prudenta si doar ca urmare a recomandarilor medicului specialist.

Durerile de spate ii afecteaza atat pe cei trecuti de o anumita varsta, cat si persoanele mai tinere. Din ce in ce mai multi tineri se vaita de astfel de probleme si de vina sunt lipsa de miscare, orele petrecute in fata calculatorului, la serviciu, dar si mostenirea ereditara.

Pentru a scapa de durerile de spate fara a se ajunge la bisturiu, ar fi indicat sa faci cateva schimbari in viata ta si rezultatele vor fi mult mai bune.

Incearca miscarea

Chiar daca la serviciu esti nevoit sa stai asezat in fata calculatorului cateva ore bune, trebuind sa duci la indeplinire sarcinile de lucru, ar fi bine sa te ridici de pe scaun la un interval de timp regulat, luandu-ti o pauza in care sa incerci sa te misti cat mai mult. De asemenea, dupa serviciu, dar si in weekend incearca sa fii o persoana activa. Fie ca mergi in parc, fie ca alegi sala de fitness sau exercitiile de gimnastica de acasa, ar trebui sa iei in calcul astfel de optiuni, bune pentru sanatatea ta si mai ales care vor tine la distanta durerile de spate si gat.

Schimba salteaua

Te-ai gandit vreodata ca in timpul somnului starea ta de sanatate s-ar putea agrava? Trebuie sa stii ca o saltea pe arcuri nu iti ofera o pozitie buna in timpul somnului, astfel ca este posibil ca durerile de spate sa se accentueze si din acest punct de vedere. De aceea, ar fi bine sa iei in calcul schimbarea saltelei de pat si sa alegi una ortopedica, de buna calitate sau sa cumperi un topper de saltea din burete ce se aseaza deasupra saltelei, oferindu-ti o pozitie buna intreaga noapte si un somn odihnitor. Ai putea gasi o diversitate de produse de acest gen, iar investitia nu va fi deloc mare.

Scapa de kilogramele in plus

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont si care se afla in stransa legatura cu durerile de spate si cu pozitia coloanei vertebrale sunt kilogramele in plus acumulate. Daca esti o persoana supraponderala ar fi bine sa tii o cura de slabire cat de curand si vei vedea ca te vei simti mult mai bine, scapand de durerile de spate, fara bisturiu. Si nu este deloc greu sa renunti la grasimi, dulciuri sau bauturi carbogazoase, ceea ce trebuie sa faci este sa incerci sa le inlocuiesti cu fructe si legume din belsug, dar si cu sucuri preparate in casa si grasimi sanatoase. Un astfel de stil alimentar va conduce la pierderea unui numar mare de kilograme, inca din prima luna de dieta.

Nu uita de vitamina D

Stim despre aceasta vitamina ca ne protejeaza sistemul osos, contribuind la asimilarea calciului in oase. Ca atare, este bine fie sa te expui la soare, cat mai mult timp, fie sa alegi suplimente de vitamina D, cu efect terapeutic vizibil atunci cand vine vorba de acest gen de dureri. Dieta ta zilnica trebuie sa contina brocolli, lactate, oua, branza, alaturi de multe fructe si legume, bogate in vitamine si minerale.

 Sursa foto: pixabay.com

                                                                                                                                      Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare