Boli

#migrena #paradontoza #stres #acnee

5 semne ca esti foarte stresat

Lipsa somnului, gandurile negre si starile de anxietate nu sunt singurele semne ca esti foarte stresat. Locurile de munca foarte dificile, traficul, grijile si problemele persoanle te duc uneori pe culmile disperarii, fara sa stii ca psihicul iti este afectat grav de aceste probleme. Iata cateva semnale ca este stresat peste limita si ca ar trebui sa o incerci sa te relaxezi.


Dureri de cap


Stresul provoaca adevarate migrene atunci cand nu este tinut sub control.  Migrena  este resimtita ca o apasare sau ca o strangere in zona frontala sau in zona cefei si a partii posterioare a capului. Ea este prezenta in majoritatea zilelor si este mai accentuata in situatii de anxietate sau de stres emotional si apare de obicei la primele ore ale diminetii sau seara.


Alimentatia echilibrata, exercitiile fizice, camera bine aerisita si cateva metode de relaxare te vor ajuta sa elimini aceste dureri de cap, fara ajutorul pastilelor.


Crampe menstruale puternice


Femeile stresate se confrunta cu crampe de intensitate marita in perioada menstruatiei din cauza faptului ca stresul modifica intr-o oarecare masura hormonii din organism si provoaca o serie de dezechilibre.


Aceste dureri pot fi prevenite prin efort fizic, mai ales daca acesta este depus cu numai cateva zile inainte de menstruatie. Sportul elibereaza stresul de tensiune, de stres, iar in acest fel crampele vor fi aproape inexistente.


Vise ciudate


Atunci cand visezi diverse lucruri foarte stranii, este foarte posibil ca stresul sa lucreze in subconstient si sa incerce sa iti transmita anumite mesaje, intr-o forma mai mult sau mai putin usor de inteleg.


Inainte de somn, fa-ti o baie fierbinte , cu saruri minerale si uleiuri esentiale relaxante si aeriseste camera in care dormi cel putin jumatate de ora inainte de a te culca. De asemenea, o cana cu ceai de musetel iti va imbunatati starea de spirit, mai ales daca este indulcita cu miere si daca ii adaugi putina scortisoara.


Sangerarea gingiilor


Potrivit cercetatorilor brazilieni, oamenii stresati sunt mult mai supusi riscului de a suferi de boli parodontale din cauza nivelului crescut al unul hormon care afecteaza sistemul imunitar. Astfel, bacteriile patrund mai usor in interiorul gingiiglor, provocand in acest fel afectiuni gingivale care se manifesta de cele mai multe ori, in prima faza, prin sangerarea gingiilor.


In plus, periaza-ti dintii dupa fiecare spalare si utilizeaza cu ingredete ata dentara si apa de gura pentru eliminarea bacteriilor.


Eruptii acneice


Stresul creste inflamatiile care maresc riscul de a se manifesta prin eruptii acneice la nivelul tenului. Din pacate, aceasta problema poate fi rezolvata doar cu ajutorul unui medic dermatolog care iti va recomanda un tratament in urma consultului si a unor eventuale analize.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare