Terapii alternative

#demachiant #alaptat #lanolina #ingrijire calcaie #buze crapate

Utilizari ale lanolinei

Lanolina este un produs menit sa restabileasca hidratarea pielii . Se intampla de foarte multe ori ca pielea sa devina uscata din diverse motive (vreme, probleme hormonale etc) si sa aiba nevoie de un produs care sa o hidrateze puternic.



Desi aceasta este secretata de glandele sebacee din pielea oilor si prezenta pe firele de lana, este un produs natural, 100% sigur pentru pielea umana. Lanolina este extrasa din lana si utilizata cu succes intr-o gama foarte larga de creme pentru ingrijirea pielii .

Aceasta substanta mentine o hidratare intensa a pielii si o ingrijire eficienta impotriva factorilor de mediu.

Iata cum poti utiliza lanolina pentru sanatatea si frumusetea pielii tale


Lanolina pentru calcaie tari


Pielea calcaielor este de obice aspra atunci cand nu primeste ingrijirea corespunzatoare. Dupa o baie calda a picioarelor si eventual un procedeu de indepartare a celulelor moarte (cu ajutorul pietrii ponce), aplica o cantitate moderata de lanolina si maseaza timp de 30 de secunde.

Pentru o hidratare si mai profunda, infasoara-ti labele picioarelor in pungi alimentare, dupa care pune-ti o pereche de sosete si mentine-le timp de o ora. La final pielea va fi usor transpirata, asa ca este necesar sa le clatesti cu apa calduta si atat.


Lanolina pentru hidratarea mainilor


In cazul in care nu iti doresti sa folosesti tot felul de creme care contin un numar interminabil de ingrediente, ai putea opta pentru lanolina. Ia o cantitate mica de produs in palme si maseaza-le pe toata suprafata mainilor. Este foarte posibil sa simti o senzatie usoara de incalzire, insa nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca este absolut normal (motiv pentru care lanolina este foarte buna in sezonul rece).


Lanolina pentru mamele care alapteaza


In cazul in care alaptezi, iar sanii tau au de suferit din cauza durerilor si a usturimilor in zona mameloanelor, poti aplica, prin masaj usor, putina lanolina dupa fiecare spalare. Ar fi bine sa te folosesti de acest truc daca nu vrei sa ajungi la ideea ca alaptatul provoaca traume si ca este un lucru dureros.

Totusi, inainte de alaptare, este recomandat sa stergi surplusul de lanolina de pe sani sau chiar sa ii speli cu apa calda si un sapun pentru piele sensibila.


Lanolina pentru demachiere


Daca ai ramas fara demachiant si ai un strat subtire de machiaj pe piele, il poti sterge cu ajutorul lanolinei. Intinde o cantitate mica de lanolina pe ten, maseaz-o prin miscari circulare, dupa care sterge surplusul cu o discheta demachianta de bumbac.

La final, pielea nu va fi doar curata, ci si foarte hidratata.


Lanolina pentru buze uscate si crapate


Daca ai in permanenta buzele uscate si crapate, te poti folosit de lanolina. Maseaza, ori de cate ori simti nevoia, buzele o cantitate mica din acest produs. Mai mult decat atat, ai posibilitatea sa iti faci propriul balsam de buze colorat.

Topeste o lingurita de lanolina, adauga o bucata mica din rujul preferat, topeste cele doua produse in bain-maren, mixeaza-le bine, toarna-le intr0un recipient mic si apoi lasa-le sa se raceasca. In numai 30 de minute, vei avea un balsam de buze pe care il poti folosi oricand.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare