Terapii alternative

#inot #beneficii inot #slabit #inot astm #inot boli cardiovasculare

Inotul, sportul complet. Ce afectiuni previne si ce boli trateaza

Inotul are marea calitate de a-ti lucra toate grupele de muschi fara a-ti supune sistemul osos si articulatiile la socuri dure asa cum o fac alte sporturi. "Sportul complet", asa cum mai este cunoscut, se dovedeste alegerea potrivita pentru persoanele suferinde de obezitate si artrita, imersia in apa reducand impactul greutatii corporale cu pana la 90%. Iata si alte avantaje ale inotului!

 

1. Ideal pentru sistemul muscular


Fortand corpul inotatorilor sa se deplaseze printr-o masa avand densitatea dubla fata de cea a aerului, inotul se dovedeste mai solicitant decat joggingul. Astfel, modelarea si tonifierea muschilor se realizeaza intr-un timp mult mai scurt. In plus, inotul s-a dovedit benefic pentru mentinerea sistemului osos in buna stare, mai ales la femeile ajunse la varsta menopauzei.

2. Efort complex

Daca exercitiile la sala sunt gandite astfel incat sa iti activeze pe rand grupele de muschi, natatia iti permite sa iti pui in miscare "motoarele" din corp in acelasi timp. Practic, in timpul inotului, corpul tau este solicitat din crestetul capului si pana in calcaie.

3. Trateaza afectiunile cardiace

Cel mai puternic muschi al copului uman, inima, este, de asemenea, supus efortului. Cercetatorii de la Universitatea Columbia au ajuns la concluzia ca acest sport poate fi folosit cu succes in tratarea si prevenirea unor afectiuni cardiace. Conform studiilor, riscul bolilor coronariene se reduce cu 35% in cazul unor exercitii desfasurate in bazinul de inot timp de 30 de minute/zi.

4. Arde caloriile

Kilogramele in plus pe care le-ai acumulat pot disparea ca prin farmec. Ultimele analize efectuate asupra unor persoane cu tendinte de ingrasare arata ca acestea isi reduc substantial greutatea prin inot. Astfel, la fiecare 10 minute inotate in stil fluture vor fi arse 150 de calorii. In stil liber, nivelul ajunge la 100 de calorii.

5. Bun pentru astmatici

Inotul nu doar ca reduce riscul atacurilor de astm prin mediul igienic in care se desfasoara, dar iti si imbunatateste starea de sanatate daca suferi de aceasta boala. Cercetarile recente arata ca un curs de sase saptamani in care au fost implicati bolnavi de astm si-a dovedit eficacitatea prin cresterea capacitatii pulmonare timp de un an dupa terminarea cursului.

Sursa foto: blisstree.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare