Terapii alternative

#ceai muguri de pin #terapii naturiste #beneficii ceai #terapii alternative #medicina naturista #ceai # muguri de pin

Beneficiile ceaiului din muguri de pin: Iata de ce este bine sa il bei toata iarna!

Ceaiul din muguri de pin este o bautura exceptionala in timpul iernii, nu doar datorita proprietatilor medicinale exceptionale pe care le are pentru sanatate, ci si gustului parfumat, care te duce cu gandul la sarbatori. Fara contraindicatii sau efecte adverse, ceaiul din muguri de pin este tratamentul ieftin si recomandat pentru oricine. Descopera ce minuni poate face pentru sanatatea ta!

Stimuleaza imunitatea si previne infectiile

In sezonul rece, cand virusurile gripale pandesc organismul tau, este important sa lupti eficient impotriva atacului acestora, stimulandu-ti sistemul imunitar. Ceaiul de muguri de pin este un imunostimulator natural, care contribuie din plin la rezistenta organismului impotriva atacului radicalilor liberi.

Trateaza raceala si gripa

Alina simptomele neplacute ale racelii sau gripei cu un ceai cald de muguri de pin. Uleiul volatil si compusii activi din muguri ajuta la desfundarea nasului, ameliorarea durerilor in gat si fluidificarea secretiilor bronsice. Este recomandat si in caz de bronsita, laringita sau faringita, dar si in diagnosticul de astm.

Previne bolile cardiovasculare

Ceaiul din muguri de pin contine numeroase substante active cu rol protector impotriva bolilor cardiovasculare. Scade nivelul de colesterol si regleaza presiunea arteriala.

Lupta impotriva infertilitatii

Mugurii de pin contin fitohormoni cu rol esential in stimularea glandelor sexuale, pentru o sanatate optima a aparatului reproducator si pentru cresterea sanselor de a ramane insarcinata.

Trateaza cistitele si infectiile urinare

Cistita, denumita popular si "raceala la ovare", si infectiile urinare sunt unele dintre cele mai frecvente afectiuni genitale la femei. Mugurii de pin contin compusi cu rol antiinflamator si antiseptic ce actioneaza rapid in combaterea simptomatologiei si cauzelor acestor afectiuni.

Relaxeaza si energizeaza organismul

Ceaiul din muguri de pin este un excelent tonic psihic si fizic. Fitoterapeutii sustin ca ajuta la imbunatatirea atentiei si concentrarii, la combaterea stresului si la alungarea rapida a starii de oboseala.

Trateaza ulcerul si afectiunile digestive

Mugurii de pin, indiferent ca sunt consumati sub forma de ceai sau de sirop, au un rol esential in imbunatatirea digestiei si in recuperarea dupa ulcer si alte afectiuni gastrice suparatoare.

Sursa foto: zoldorokseg.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare