Frumusete & Ingrijire

#cresterea parului #par frumos #ulei de cocos #ulei de par

Ulei de cocos pentru un par frumos si sanatos

Uleiul de cocos este folosit de secole pentru proprietatile sale benefice asupra pielii si parului. Tramentele pe baza de ulei de cocos sunt ideale pentru un par frumos si sanatos. Proprietatile uleiului de cocos sunt extrem de benefice si pentru cresterea parului .

Parul lung si sanatos a fost intotdeauna un semn al vitalitatii si sanatatii, iar secretul din spatele unui par frumos este dieta si ingrijirea corespunzatoare. Pentru a avea un par frumos, este indicat sa il ingrijesti constant, sa eviti ruperea acestuia si varfurile despicate.

Pe langa sampoane, balsamuri sau masti pentru par, mai poti folosi si diverse remedii naturale. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru ingrijirea si tratarea parului.
 

Ce contine uleiul de cocos


Acid lauric. Una dintre problemele majore ale parului este caderea acestuia. Pentru a preveni acest lucru ai nevoie de produse care contin agenti antimicrobieni. Acidul lauric prezent in uleiul de cocos este un agent antimicrobian puternic, care protejeaza si intareste firul de par.

Acid capric. Acidul capric este o glicerina puternica, care intareste firul de par, are proprietati antimicrobiene si previne caderea parului.

Vitamina E. Vitamina E este extrem de importanta pentru sanatatea si vitalitatea parului. Intareste firul de par si regenereaza podoaba capilara.
 

Beneficiile uleiului de cocos pentru par


Uleiul de cocos hraneste parul. Uleiul de cocos este o subsanta foarte stabila, care hraneste si protejeaza firul de par pentru o perioada lunga de timp. Pastreaza firul de par moale si stralucitor si este mult mai eficient decat produsele din comert.

Uleiul de cocos previne si trateaza matreata. Acizii grasi care se gasesc in mod natural in uleiul de cocos sunt agenti foarte puternici care previn aparitia matretei. Pentru a scapa de aceasta problema, uleiul de cocos se aplica constant pe par, timp de cateva luni.

Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului. Substantele active din uleiul de cocos intaresc firul de par si stimuleaza cresterea si dezvoltarea parului. Uleiul de cocos hraneste si scalpul, care este esential pentru un par sanatos .
 

Cum folosesti uleiul de cocos


Pentru rezultate bune, uleiul de cocos trebuie incalzit inainte de a fi folosit. Se aplica apoi pe par si scalp si se maseaza usor pana cand este absorbit complet. Acoperi parul cu un prosop cald si lasi sa actioneze cateva ore. Ideal este sa il lasi sa actioneze peste noapte. Spala parul cu un sampon delicat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare