Frumusete & Ingrijire

#piercing #vopsea #epilat #zona intima #epilat cu ceara #decolorare #interventii chirurgicale

Ce pericole ascund tratamentele de infrumusetare a zonei intime

De la vopsirea parului pubian, epilat brazilian si pana la montarea unui piercing in clitoris, toate aceste tratamente de infrumusetare a zonei intime ridica riscuri pentru sanatate de care foarte putine femei sunt constiente.

Nu iti infrumuseta zona intima cu pretul sanatatii tale! Descopera care sunt pericolele care se ascund in spatele celor mai populare trenduri cosmetice pentru zona intima!

Vopsirea parului pubian

Vopsirea parului pubian este o metoda frecvent folosita de femei atunci cand vor sa isi surprinda iubitul. Pielea din zona inghinala este foarte sensibila, iar aplicarea vopselei poate da nastere unor reactii adverse neplacute. Potrivit dermatologilor, vopseaua poate declansa iritatii, reactii alergice si chiar arsuri pe piele.

Inainte de a aplica vopseaua in zona intima, testeaz-o pe o alta portiune de piele si asteapta cateva minute. Daca pielea se inroseste, incepe sa te usture sau apar alte reactii neplacute, inseamna ca esti alergica sau ca pielea nu tolereaza ingredientele din vopsea.

Vajazzling

Vedeta care a facut celebru vajazzling-ul este Jennifer Love Hewitt. Aceasta a dat nastere unui trend cosmetic ceva mai neobisnuit: impodobirea zonei pubiene cu bijuterii si pietre pretioase.

Pentru realizarea vajazzling-ului, zona trebuie sa fie perfect epilata, astfel incat elementele decorative se adere perfect pe piele.

Pielea proaspat epilata este foarte sensibila, iar in contact cu adezivul pentru lipirea bijuteriilor, s-ar putea sa determine aparitia iritatiilor, inrosirii pielii sau reactiilor dureroase.

Decolorarea zonei inghinale

Pielea din zona inghinala este mai inchisa la culoare decat cea de pe restul corpului, aspect considerat adesea inestetic de femei.

Pentru depigmentare, exista geluri speciale, care ofera rezultate rapide si pe termen lung. Insa dermatologii sustin ca aceste produse prezinta o multime de pericole pentru sanatatea pielii sensibile din zona inghinala - iritatii, arsuri, basici - care pot oricand sa degenereze in infectii.

Piercing-ul

Desi piercing-ul prezinta un risc crescut de infectare in orice parte a corpului l-ai monta, atunci cand este aplicat in zona genitala, pericolul este mult mai mare, din cauza sensibilitatii crescute a pielii.

Pe langa durerile inevitabile de la momentul montarii, exista riscul iritatiilor si edemelor locale, reactii care pot degenera, cu usurinta, in infectii periculoase.

Epilatul brazilian

Pe langa faptul ca este foarte dureros si inconfortabil, epilatul cu ceara este o agresiune aplicata asupra pielii, care poate contribui la efecte neplacute, pe termen lung.

Acest tratament invaziv irita suprafata sensibila a pielii si determina, adesea, aparitia unor reactii neplacute: fire care pot creste pe sub piele si se pot infecta, iritatii, infectii, inrosire, mancarimi.

Operatii estetice genitale

Exista o multime de operatii cosmetice genitale la care apeleaza femeile. Unele dintre ele o fac pentru a-si imbunatati performantele sexuale, altele pentru a oferi un aspect mai placut zonei intime.

Scurtarea sau restructurarea labiilor ori a clitorisului si stramtarea vaginului sunt in topul operatiilor estetice alese de femei pentru zona intima. Insa ca orice alte interventii chirurgicale, nici acestea nu sunt lipsite de riscul infectiilor sau cicatricelor. In plus, intrucat la nivelul acestei zone exista foarte multi nervi, exista riscul ca o parte dintre acestia sa fie distrusi in timpul operatiei, complicatie care poate afecta sever viata sexuala.

Sursa foto: Ccherb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare