Frumusete & Ingrijire

#dermatologi # ingrijirea pielii #ingrijire ten

Ingrijirea tenului dupa 30 de ani. Sfaturi pretioase de la dermatolog

Toate ne dorim ca pielea fetei noastre sa se mentina ferma si frumoasa pentru totdeauna, dar adevarul este ca uneori nu ii acordam ingrijirea pe care o merita si de care are nevoie. Dupa implinirea varstei de 30 de ani incep sa apara primele semne ca pielea are nevoie de mai multa atentie. Cateva trucuri de la specialisti ne pot ajuta sa incercam sa oprim timpul in loc.

Sfaturile dermatologului pentru ingrijirea tenului matur

Printre semnele unui ten matur se numara: pielea se simte mai subtire, fina, uscata, deshidratata, apar pete, flaciditate, riduri profunde sau lipsa luminozitatii.

1. Preventia inseamna hidratare si protectie

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa iti ingrijesti tenul. La capitolul preventie intra cateva sfaturi simple, de baza.

Pielea se hidrateaza la exterior, dar si din interior, asa ca trebuie sa bei multa apa, nu doar sa folosesti creme speciale.

Miscarea are si ea legatura cu aspectul si elasticitatea pielii, pentru ca buna circulatie a sangelui ajuta si tenul sa ramana proaspat.

Folosirea produselor cu factor protectie solara, zilnic, previne imbatranirea prematura si reduce riscul de a dezvolta cancer de piele. Dermatologul ne recomanda sa folosim o crema cu un factor de protectie de cel putin 30, indiferent de anotimp.

2. Curatarea in profunzime

Primul lucru pe care il putem face pentru a recupera pielea sanatoasa, flexibila si luminoasa este sa ne curatam fata in profunzime cu o solutie de curatare dermato-cosmetica; astfel vom elimina celulele moarte, vom imbunatati oxigenarea pielii si  vom activa microcirculatia. Daca traiesti la oras, curatarea profunda este si mai importanta deoarece poluarea afecteaza mult tenul.

La aceasta poti adauga un gel de curatare spumant, de preferat cu acid hialuronic, care sa combata uscarea pielii si sa reduca aspectul ridurilor.

3. Hidratarea

Un alt ingredient de baza pentru ingrijirea pielii dupa 30 de ani este crema hidratanta. Crema elimina aspectul aspru al pielii, recupereaza vitalitatea naturala, previne acumularea de celule moarte si favorizeaza elasticitatea tenului.

Dermatologii ne recomanda sa folosim creme care au in compozitie aminoacizi, antioxidanti, vitamine si minerale.

4. Peeling

Pentru a potenta rezultatele ingrijirii zilnice, medicul ne recomanda peelingul. Acesta ajuta la intinerirea pielii, imbunatateste microcirculatia, productia de colagen si, in plus, functioneaza ca metoda preventiva impotriva cancerului de piele, deoarece elimina daunele provocate de soare.

5. Mezoterapia

Un alt tratament care va aduce multe beneficii pielii este mezoterapia. Aceasta combina un mix de vitamine si acid hialuronic pentru a imbunatati calitatea, textura si stralucirea pielii.

6. Lumina intens pulsata

Daca simti ca pielea ta are nevoie de ceva mai intens, dermatologul recomanda un tratament cu lumina intens pulsata (IPL) pentru a uniformiza aspectul pielii, a trata petele solare, petele de varsta, roseata si cuperoza.

7. Microinjectii cu toxina botulinica

Pentru persoanele carora le este frica de injectiile cu botox exista micro injectiile cu toxina botulinica, aplicate in zone specifice ale fetei. Este demonstrat ca aceasta este o metoda perfecta si foarte eficace de a reduce ridurile de expresie din colturile gurii, de pe frunte si pe cele din jurul ochilor, numite „laba gastei”. In plus, efectul lor dureaza sase luni, deci daca rezultatele nu sunt pe placul tau, dupa o vreme vor disparea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare