Frumusete & Ingrijire

#eco #bio #plante #piele #cosmetice #produse bio # cosmetice bio #piele sanatoasa

Avantajele produselor cosmetice bio pentru ingrijirea pielii

Sa-ti mentii frumusetea si in acelasi timp sa protejezi mediul inconjurator a devenit posibil gratie numarului mare de produse bio aparute in ultima perioada. Producatorii de cosmetice au inteles foarte bine acest deziderat si in prezent propun femeilor sa-si compuna trusa de infrumusetare cu produse bio necesare pentru o piele sanatoasa.

Produsele bio au un impact pozitiv atat asupra corpului, cat si asupra mediului inconjurator. Cosmeticele au inceput sa aiba parte de o larga distributie datorita constientizarii oamenilor asupra efectelor benefice pentru sanatate.

Pentru ca toate produsele de ingrijire intra in contact direct cu epiderma, este important sa acorzi o atentie speciala ingredientelor care intra in compozitia cosmeticelor.
 

Ce contin produsele cosmetice obisnuite?

Printre ingredientele cosmeticelor obisnuite se regasesc diverse substante chimice: ca agenti de fixare pentru a creste puterea de penetrare a cremelor in piele; parabeni sau fenoxietanol (conservanti de sinteza), parfumuri si coloranti de sinteza, materii prime modificate genetic, acrilati etc.

Lotiunile demachiante, sapunurile, cremele de zi sau de noapte, mastile, sampoanele, gelurile de dus, cremele de barbierit contin substante chimice, deloc favorabile mediului si mai ales sanatatii. Despre multe dintre aceste substante se banuieste ca ar fi agenti mutageni, cancerigeni, capabili sa perturbe sistemul hormonal si chiar de a scadea fertilitatea.
 

Ce contin produsele cosmetice bio ?

 

Pe baza de extracte de plante, produsele cosmetice bio detin un rol benefic in regenerarea celulara. Un produs bio este un produs care contine 95% ingrediente naturale, atat regnul vegetal cat si mineral, restul de 5% fiind ingredienti de sinteza autorizati, in general agenti de conservare, dificil de inlocuit.

In ceea ce priveste aceste cosmetice, 95% dintre ingredientele vegetale trebuie obligatoriu sa fie bio, adica sa provina din agricultura biologica: o lume care respecta natura, interzice testele pe animale si nu utilizeaza substante care provin din industria petrochimica (uleiuri minerale, parafina etc), siliconi, parfumuri si coloranti de sinteza.

 

De ce sa folosesti produse cosmetice bio?

In primul rand, avantajul folosirii produselor cosmetice bio este acela ca iti protejeaza pielea. Cosmeticele bio nu contin substante alergene sau periculoase pentru piele. De asemenea, achizitionand astfel de produse participi indirect la protejarea mediului inconjurator. Nu in ultimul rand, protejezi viata animalelor deoarece cosmeticele bio nu sunt testate pe animale.

 

Ce este bine sa stii despre produsele cosmetice bio?

 

Produsele se gasesc sub diverse forme: fond de ten, lac de unghii, creme de corp, ruj, farduri, geluri de dus etc. Insa, in momentul achizitiei unor cosmetice bio este indicat sa tii cont de cateva aspecte:

  • Nu achizitiona un produs doar pentru ca ambalajul este verde sau pe eticheta este specificat pe baza de plante. Produsele cosmetice bio au mentionat: „nu este toxic”; „fara parabeni, fara aditivi, fara coloranti, fara produsi de sinteza”, „nu este testat pe animale”, „contine materii prime provenite din agricultura biologica”, „biodegradabil”;
  • Exista o diferenta intre produsele si produsele cosmetice bio. Cosmeticele eco reprezinta produsele compuse din cel putin 50% ingrediente vegetale, in timp ce cosmeticele bio contin cel putin 95% ingrediente vegetale bio;
  • Deoarece produsele bio contin mai putin conservanti, au un termen de valabilitate mai scurt;
  • Preturile produselor cosmetice bio sunt usor mai ridicate decat ale cosmeticelor traditionale. Aceasta diferenta este explicata de compozitia produselor si de modul de vanzare. In prezent sunt foarte putin comercializate in marile retele de distributie, ci mai degraba pe internet, in farmacii sau magazine specializate.

Citeste despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare