Fitness

#miniona #inot #sport #exercitii #inaltime

Miniona? Iata cum poti creste in inaltime chiar si la varsta adulta

Multe persoane sunt convinse ca odata ce au trecut de varsta adolescentei nu mai au nicio sansa sa creasca in inaltime. Alice Robinson, o tanara din Marea Britanie, a testat cateva tehnici menite sa te inalte cu 1,5 cm intr-o saptamana. Secretul se datoreaza intinderii coloanei vertebrale si cresterii in lungime a discului intervertebral cu 1-2 mm. Postura corecta va adauga si ea un alt centimetru inaltimii tale.

Stiai ca devii ceva mai inalta chiar si atunci cand dormi? E suficient sa stai intinsa pe spate timp de 10 minute si vei adauga 5 mm inaltimii tale. Acest lucru se petrece din cauza ca, in timpul zilei, coloana vertebrala se comprima, iar atunci cand stai culcata isi revine la forma initiala. Din pacate, a doua zi vei scadea din nou in inaltime.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca poti creste in inaltime si sa ramai mai inalta facand anumite exercitii. E adevarat ca cele mai bune rezultate le obtii daca ai pana in 25 de ani, insa si dupa aceasta varsta ai putea obtine 1,5 centimetri in inaltime in doar 7 zile.

Mergi pe bicicleta

Pentru a creste in inaltime, trebuie sa mergi mult cu bicicleta. Regleaza-ti saua pentru a fi nevoita sa iti intinzi picioarele ca sa ajungi la pedale.

Agata-te de o bara

Iti mai amintesti cum in copilarie ne visam cu totii gimnasti evoluand la paralele. De fapt, ne agatam de batatorul de covoare din spatele blocului, incercand sa ne dam peste cap. Ei bine, ai nevoie de o bara suspendata daca vrei sa mai cresti putin in inaltime. Tot ce trebuie sa faci este sa te agati de ea si sa stai asa cat de mult poti. Exercitiul acesta va ajuta la intinderea muschilor si a coloanei vertebrale.

Fa lumanarea

Intinde-te pe spate, apoi ridica-ti bicioarele si usor-usor si trunchiul pana ce ramai sprijinita doar in umeri. Tine picioarele drepte, perpendiculare cu solul. Ramai in aceasta pozitie cat poti de mult, apoi coboara treptat trunchiul si picioarele.

Fa exercitiul Cobra

Stai intinsa pe fata si cu palmele sprijinite in dreptul umerilor. Ridica capul si bustul de la sol si incearca sa il duci spre spate cat mai mult. Acest exercitiul este ideal pentru coloana vertebrala, dar si pentru solduri si fese.

Inoata

Inotul este unul dintre principalele exercitii care te ajuta sa devii mai inalta. In apa, sarcina pe vertebre si pe cartilagiile intervertebrale este mult mai mica, iar articulatiile devin mai mobile. Acest lucru usureaza alungirea corpului.

Sari coarda

Poti sari coarda, juca baschet sau doar sari pe loc. Acest tip de exercitii ajuta la intarirea oaselor si a muschilor si, in timp, veti deveni putin mai inalta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare