Fitness

#exercitii picioare # picioare frumoase #fitness

Exercitii pentru picioare superbe in doar 6 saptamani

Un pantalon scurt sau chiar costumul de baie ne determina sa ne expunem picioarele in sezonul cald. Tocmai de aceea, fiecare femeie viseaza sa aiba picioare cat mai subtiri si cat mai frumoase. Exista o serie de exercitii pe care daca le practici regulat ai sansa sa pierzi cativa centimetri buni la nivelul soldurilor si al gambelor.

E nevoie de doar sase saptamani in care sa iti lucrezi regulat muschii picioarelor si vei reusi sa intorci toate privirile pe strada sau pe plaja. Ai nevoie de un set de exercitii gandite tocmai pentru aceasta zona a corpului.

Genuflexiuni goblet

Este un exercitiu care iti va lucra intreaga musculatura profunda, insa cu accent pe zona coapselor si a gambelor. Ai nevoie de un kettelbell sau de o gantera.

Pentru acest exercitiu trebuie sa tii kettlebell-ul sau gantera in sus ca si cum ai tine un pocal. Trebuie sa ai calcaiele usor departate de linia soldului, iar kettlebell-ul se afla in dreptul gleznelor. In timpul exercitiului incearca sa impingi bazinul spre inapoi, sa tii spatele drept si pieptul sus. Flexeaza genunchii ca la genuflexiuni. Fa patru seturi a cate 15-20 de repetari.

Fandare cu gantere

Exercitiul este simplu, insa trebuie sa respecti cateva reguli ca sa il faci eficient. Apuca doua gantere nu foarte grele si, pornind din pozitia stand in picioare cu distanta intre talpi de aproximativ 10 centimetri, inspira adanc si paseste larg in fata. Coboara lasand greutatea pe piciorul din fata. Piciorul din spate va cobori pana cand genunchiul este aproape de sol. Mentine spatele in pozitie verticala si priveste catre inainte. Expira, ridica-te impingand puternic cu piciorul din fata si ajuta-te la mentinerea echilibrului de piciorul din spate. Fandari cu gantere pot fi executate alternativ cu fiecare picior, insa pot fi facute serii pe un picior, apoi pe celalalt.

Mountain climber

Acest exercitiu dezvolta musculatura intregului corp si e foarte eficient pentru zona picioarelor, stimuland puternic si muschii abdomenului. Se incepe din pozitia de plank. Ridica genunchii pe rand in dreptul pieptului, ca si cand ai alerga pe loc. Incearca sa atingi coatele cu genunchii. Executa 3 seturi a cate 10-20 repetari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului