Dieta si nutritie

#detoxifiere #legume #toxine #fructe

Top 8 fructe si legume toxice

Foarte multe persoane sunt tentate sa inceapa o cura de detoxifiere cu ajutorul fructelor, insa de cele mai multe ori nu ne dam seama ca acestea nu sunt chiar atat de naturale pe cat ne-am dori.

Potrivit unui ghid despre toxicitatea fructelor, realizat in 2011, marea majoritate a celor care se gasesc in rafturile magazinelor alimentare contin reziduri de pesticide . De fapt, piersicile testate contineau o combinatie de pana la 57 de pesticide diferite.

Acestea se pot dovedi a fi extrem de toxice pentru sanatatea umana, dar si pentru mediul inconjurator. Agentiile guvernamentale internationale au legat influenta pesticidele asupra organismului de toxicitatea sistemului nervos, de cancer, deficitul de IQ in randul copiilor, dereglari hormonale si alte afectiuni extrem de grave.

Iata o lista cu cele mai contaminate fructe pe care le gasesti in comert

1 Mere

97,8% din merele testate au fost depistate pozitiv cu pesticide, ele continand cel putin doua tipuri de substante periculoase. Merele se afla pe primul loc in acest top deoarece exista foarte multe soiuri, iar cererea este destul de mare. Partea si mai grava este ca ele nu sunt consumate doar de catre adulti, ci si de bebelusi.

2 Telina

96% din telina testata contineau cel putin doua pesticide, iar aproape 90% dintre legume aveau in componenta lor peste 13 chimicale diferite.

3 Capsune

Capsunele, pe cat de delicioase, pe atat de contaminate sunt. Testele de laborator au demonstrat ca ele contin peste 13 pesticide extrem de toxice.

4
Piersici

86% dintre pierscile supuse testelor aveau cel putin doua pesticide, insa aproape jumatate dintre acestea au fost tratate cu pana la 57 de combinatii de substante chimice .

5 Nectarine

90,8% dintre nectarinele testate avea un componenta lor doua combinatii de substante chimice toxice pentru organism.

6 Struguri

Strugurii se afla si ei pe lista cu cele mai toxice fructe, avand un numar de 14 urme de insecticide , observate in urma testelor de laborator. Strugurii albi se pare ca sunt cel mai mult tratati chimic, in timp ce strugurii rosii sau roze au mai putine substante chimice.

7 Ardei gras

Aproape 70% dintre ardeii rasi aflati pe piata a mai bine de 11 toxine in ei, rezultate determinate in urma unor teste realizate pe mai multe tipuri de ardei, din culturi diferite.

8 Cartofi

Cele mai consumate si apreciate legume, cartofii, au fost de asemenea gasite, in proportie de 91%, cu urme de pesticide in urma testarii in laborator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare