Ai nevoie de:
- o bucata de 4 cm de radacina de ghimbir proaspat
- 150 g hrean proaspat
- un ardei iute mic
- 2 lingurite scortisoara
- 3 lingurite miere
- sucul de la 4 lamai
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Spala bine fructele si legumele. Curata ardeiul de seminte si ghimbirul si hreanul de coaja. Adauga-le apoi intr-un blender.
Spala bine si curata coaja de ghimbir si hrean. Curata semintele de la ardeiul iute si adauga-l peste hrean si ghimbir intr-un blender si mixeaza bine pana obtii o pasta. Incorporeaza apoi scortisoara si mierea si continua sa mixezi pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga zeama stoarsa de la cele 4 lamai si bicarbonatul.
Pastreaza amestecul timp de 7 zile la frigider, intr-un borcan curat.
Se administreaza cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, timp de 14 zile. Se face apoi o pauza de 7 zile, urmata de inca o perioada de 14 zile de consum.
Sursa foto: healthyhomestead.com