Dieta si nutritie

#slabit #dieta #alimente #mihaela bilic #medic nutrionist Mihaela Bilic

Nutritionistul Mihaela Bilic: Cum trebuie sa mananci ca sa slabesti

 

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat ce trebuie sa facem pentru a ne mentine la o greutate optima. Medicul sustine ca ”un stil de viata sanatos inseamna nu doar alimentatie, inseamna ca iti folosesti corpul, de la emotii pana la miscare, asa cum a fost el construit – suntem animale sociale si avem nevoie de cei din jur ca sa ne echilibram si sa ne desavarsim, deci nu trebuie sa traim izolati”.

”Apoi, trebuie sa ne miscam si sa ne folosim muschii, sa punem inima sa pompeze, pentru ca miscarea nu neaparat slabeste, ci ne asigura acest echilibru psihic, si, nu in ultimul rand, sa avem grija sa ne cunoastem emotiile si sa avem curajul sa le lasam sa se manifeste si sa traim prin intermediul lor, pentru ca altfel emotiile inhibate si nevalidate se revarsa in mancare. Mancarea este doar unul dintre elementele unui stil de viata sanatos, iar cand vine vorba despre alimentatie echilibrata si sanatoasa, aici lucrurile sunt si mai simple – pare simplu, dar e complicat – trebuie sa mancam putin din toate. Ideal este sa avem in fiecare zi macar 15 alimente diferite pe care sa le consumam, dar cantitatea sa fie moderata spre mica. Deci paradoxul este ca sa mancam cat mai putin cantitativ si mai diversificat este mai sanatos", afirma Mihaela Bilic.

De asemenea, Mihaela Bilic spune ca trebuie sa facem diferenta intre mancat de foame si mancat pe fond de stres.

”Mancarea are acest rol incredibil de a ne calma si a ne inlatura emotiile negative, insa vine la pachet cu calorii si kilograme in plus. Cu cat suntem mai in contact cu viata noastra interioara, emotionala, si mai dispusi sa avem grija de ea, cu atat mancatul pe baza de stres si confundatul foamei cu alte stari sufletesti vor avea loc mai rar", mai afirma dr Bilic, potrivit Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare