Dieta si nutritie

#dieta #dieta slabit #medici nutritionisti #probleme dieta

Nu reusesti sa slabesti? Medicii au descoperit care este cauza!

Ai incercat o multime de diete, dar nu ai dat jos aproape niciun kilogram si ai abandonat rapid lupta? Cel mai probabil iti place sa fii grasa! Aceasta este cea mai recenta teorie a nutritionistilor irlandezi!

Pana acum toata lumea isi imagina ca exista doar oameni care isi doresc un abdomen plat si tonifiat, care sa faca invidios pe oricine. Cu toate acestea, expertii in nutritie considera mai nou ca rata mare de esec a dietelor este data chiar de lipsa de incredere a oamenilor in beneficiile acestui tip de regim. Mai exact, sociologul Bernadette Rock crede ca persoanele care vor cu disperare sa slabeasca nu isi doresc de fapt acest lucru, chiar daca nu realizeaza in mod constient asta.

Potrivit huffingtonpost.com, medicul sustine ca greutatea in exces are mai multe beneficii. Bernadette Rock sugereaza pe blogul sau ca atunci cand cineva isi doreste sa slabeasca si tine cure de slabire grele, isi saboteaza in mod subconstient toate aceste incercari pentru ca, in realitate, nu vrea sa slabeasca deloc. "In timp ce o parte din tine se simte prost pentru ca are cateva kilograme in plus, cealalta parte a ta este cea care conteaza cel mai mult pentru tine", spune medicul.

Avantajele kilogramelor in plus

Iata care sunt beneficiile de a fi supraponderal, in viziunea lui Dr. Rock:

1. Motivul pentru care nu am facut lucruri in viata a fost greutatea. Daca o pierd, nu voi mai avea nicio scuza, cum ar fi gasirea unui nou job sau chiar zborul cu avionul.

2. Daca am kilograme in plus, ma pot pierde mai usor in multime, fara sa atrag prea mult atentia.

3. Greutatea ma face sa ma simt protejata de alti oameni. Ma voi simti vulnerabila daca o pierd.

Bernadette Rock isi bazeaza teoria pe propria experienta legata de pierderea in greutate: "Imi amintesc ca eram nervoasa si nelinistita din cauza puterii pe care am inceput sa o am atunci cand am inceput sa slabesc".

Una din trei persoane sufera din cauza greutatii

Medicul spune ca a intalnit o multime de oameni care au acuzat-o ca ii invinovateste, de fapt, pentru greutatea pe care o au. "De vina este, de fapt, cultura care s-a impamantenit, aceea de a acuza persoanele supraponderale", sustine dr. Rock.

Sociologul spera ca aceasta teorie ii va ajuta pe supraponderali in lupta lor cu greutatea. "Daca ai pierdut recent cateva kilograme, insa le-a recapatat treptat, este extrem de important sa vezi care sunt cazele care au dus la redobandirea greutatii", spune ea.

Medicul irlandez este de parere ca inainte sa te apuci sa slabesti trebuie sa cantaresti bine avantajele si dezavantajele. "O silueta mai subtire se traduce printr-o versiune a ta micsorata. Excesul de greutate era cel care simteai ca te protejeaza. Acum nu mai ai stratul de grasime care sa te protejeze, astfel ca te poti simti mai fragil si mai vulnerabil. Din acest motiv, multi dintre cei care slabesc se ingrasa la loc", spune ea.

Potrivit unui studiu recent, un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, mai exact 1,46 miliarde de persoane sufera din cauza excesului de greutate. La nivelul Europei, 58% dintre adulti sunt obezi sau supraponderali.

Sursa foto: thyro.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare