Dieta si nutritie

#alimente paste #mancaruri pasti #alimentatie sanatoasa

Cele mai sanatoase alimente de Paste

Preparatele traditionale de pe masa de Paste sunt delicioase si savuroase, insa contin cantitati mari de grasimi, zahar si sare. Consumate in exces, aceste alimente favorizeaza aparitia indigestiilor ai a altor afectiuni grave, care vor ruina masa de sarbatoare.

Daca alegi insa preparate sanatoase, multe fructe si legume si limitezi consumul de carne grasa si dulciuri, poti evita problemele de digestie atat de frecvente de Paste.
 

Iata ce poti consuma:

Oua

Ouale au o reputatie proasta din cauza continutului mare de colesterol. Chiar daca galbenusul este bogat in colesterol, aceste grasimi sunt benefice pentru organismul uman. Important este sa stai departe de grasimile saturate si trans. Ouale nu contin astfel de grasimi.

De asemenea, ouale sunt bogate in proteine, foarte importante pentru organismul uman. Sunt satioase si inhiba pofta de mancare. Astfel, daca la micul dejun consumi un ou fiert vei avea energia necesara pentru intreaga zi si vei evita gustarile nesanatoase.

Oul este bogat si in vitamina D, esentiala pentru sanatate , care ajuta si la controlul greutatii.

Drob

Drobul din carne de miel este unul dintre preparatele traditionale de pe masa de Paste. Poate fi si un preparat sanatos, daca nu contine carne grasa. De asemenea, este indicat sa nu il consumi cu smantana.

Incearca sa preparari drobul din cat mai multe verdeturi si mai putina carne. In acest fel vei obtine un preparat sanatos, plin de vitamine si minerale. Il poti consuma cu mustar, care este foarte benefic pentru organism, reducand nivelul de zahar din sange.

Cartofi

Cartofii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume din lume. Felul in care ii consumam isi pune insa amprenta asupra sanatatii noastre. Incearca sa eviti sa ii consumi prajiti, deoarece pot fi cancerigeni.

Cartofii sunt bogati in fibre, antioxidanti, vitaminele B si C si carbohidrati naturali benefici pentru organism. Pentru masa de Paste, la preparatele din carne alege garnituri din cartofi fierti sau la cuptor, cu ierburi aromatice precum rozmarinul sau usturoiul.

Hrean

Hreanul imbunatateste respiratia si previne anumite tipuri de infectii. Stimuleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar. Hreanul nu contine nicio calorie, astfel ca il poti folosi cu incredere pentru condimentarea salatelor sau preparatelor de pe masa de Paste.

Patrunjel

Cel mai adesea, la masa de Paste, patrunjelul este ignorat, fiind considerat un element de decor. Are insa proprietati extrem de puternice. Este bogat in vitaminele A si C care intaresc sistemul imunitar si substante antioxidante care lupta impotriva imbatranirii premature si a cancerului.

De asemenea, patrunjelul inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si neutralizeaza substantele cancerigene din mediul inconjurator, precum fumul de tigara .

Patrunjelul improspateaza si mirosul gurii, astfel ca il poti consuma cu succes atunci cand mananci usturoi sau ceapa.

Vin

Vinul rosul are numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Reduce colesterolul si inflamatiile si intareste inima. Este insa indicat sa il consumi cu moderatie, 1 - 3 pahare pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare