Dieta si nutritie

#ceaiuri #ceaiuri naturiste #plante medicinale #ceai de musetel # ceai de menta #ceai de pin

Ceaiuri sanatoase din plante proaspete de sezon

Toti doctorii recomanda consumul de ceaiuri indiferent daca cineva sufera sau nu de vreo afectiune. Fiind sezonul de vara ai de unde alege. Plantele sunt in elementul lor in aceasta perioada, motiv pentru care iti recomandam cateva ceaiuri care au beneficii multiple asupra organismului.

Ceaiul de musetel - efect calmant, antiinflamator, antibacterian

Daca vrei sa folosesti musetelul atat pentru uz intern cat si extern, infuzia si ceaiul de musetel sunt variantele potrivite. Pentru uz intern are efect calmant asupra organsimului. Este recomandat si pentru tratarea stomacului sensibil.

Daca vei bea o ceasca in fiecare dimineata inainte de micul dejun pentru o perioada de doua sau trei luni te vei simti mult mai bine. Musetelul ajuta si in lupta febrelor, nevralgiilor, colicilor, spasmelor gastro-intestinale, nervozitatii, insomniilor.

Daca este consumat inainte de mese are efect tonic pentru apetit. Ceaiul de musetel se foloseste si in tratarea racelilor, deranjamente ale somnului, nervozitate, crampe menstruale (spalaturi vaginale cu musetel), rinita alergica (febra de fan), alte alergii.

Pentru uz extern, se prepara ceaiul de musetel pentru a trata tenul si pielea, mai exact zonele uscate de piele, spalarea si dezinfectarea gurii si a ranilor, ochii rosii, anumite tipuri de conjunctivite, tratarea anumitor plagi (pentru ca ajuta la cicatrizare).

Ceaiul de pin ajuta inima sa functioneze in parametrii normali

Indiferent ca alegi alternativa unui ceai din muguri sau din ace de pin trebuie sa stii ca acestea sunt benefice organismului pentru tratarea mai multor boli. Pinul are un continut foarte ridicat de vitamina C si vitamina A, ceea ce il recomanda atat pentru afectiuni ale inimii cat si in ceea ce priveste venele afectate de varice, scleroza, probleme cu rinichii, tratarea cangrenelor, adjuvant in intarirea nervilor oculari. Ca si tratament naturist este folosit si de catre bolnavii de cancer in primul stadiu.

Pentru a prepara infuzia de pin trebuie sa culegi acele de pin cele mai verzi din varful fiecarei crengi, dupa care le maruntesti pana ai acumulat aproximativ o jumatate de ceasca. Se adauga apoi apa clocotita si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute, dupa care il lasi la racit timp de 30 minute sau daca vrei sa fie mai tare il lasi chiar o zi intreaga. Poti sa il pastrezi si de la o zi la alta la frigider.

Infuzia si ceaiul de menta- antialergic si calmant pentru stomac

Ceaiul de menta este cunoscut de foarte mult timp datorita efectelor sale benefice asupra stomacului. In plus, proprietatile sale antifungice au un rol important in tratarea astmei si a multor alergii. Menta este cunoscuta pentru continutul de fitonutrienti (compus chimic, cum ar fi beta-carotenul, continut in mod natural in plante).

Este cunoscut sub denumirea de alcool perilic, despre care s-a aratat in anumite studii pe animale ca are capacitatea de a preveni cancerul de colon, piele si plamani.

Poti apela atat la infuzie de menta cat si la ceai. Daca recurgi la infuzia de menta poti turna apa fierbinte si nu clocotita peste frunzele de menta. Este important ca vasul sa fie acoperit pentru a nu lasa evaporarea uleiurilor volatile.

Daca alegi varianta ceaiului, poti lasa frunzele de menta sa fiarba 1-2 minute. Ceaiul de menta este recomandat si pentru stari de greata, voma, diaree, dureri de cap si colici la copii. Aroma mentolata poate trata o respiratie urat mirositoare. Pentru acest motiv este recomandat consumul ceaiului de menta dupa masa. De asemenea menta, trateaza stresul si virozele comune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare