Dieta si nutritie

#Moringa Oleifera #arborele miracol #beneficii moringa #moringa

Ce este MORINGA si de ce este bine sa o consumi

Moringa, mai exact Moringa Oleifera sau „Arborele Miracol”, asa cum mai este numit, este un copac despre care se spune ca ar vindeca peste 300 de boli, datorita continutului extrem de bogat in nutrienti. 

"Moringa contine de doua ori mai multe proteine decat iaurtul, de 4 ori mai multa vitamina A decat morcovii, de 3 ori mai mult potasiu decat bananele, de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele si tot atat magneziu precum ciocolata neagra! Comparata adesea cu spirulina, moringa contine mai putine proteine decat pudra miraculoasa, dar mai mult calciu!

Datorita acestor proprietati, moringa este recomandata persoanelor care sufera de osteoporoza, celor care au intoleranta la lactoza, dar si copiilor - care se afla in procesul de crestere!

Moringa este, de asemenea, o sursa importanta de proteine - care au aceeasi valoare nutritionala precum cele de natura animala, ceea ce este o raritate in cazul plantelor. In plus, moringa este bogata si in fier, ceea ce inseamna ca este benefica si vegetarienilor, si veganilor", dupa cum spune Armelle de Saint Sauveur, pioniera in cercetarea acestui superaliment, citata de site-ul doctissimo.fr.

Un studiu recent a scos in evidenta beneficiile frunzelor de moringa pentru combaterea racelilor, febrei, diareei, durerilor si anumitor afectiuni cutanate. De asemenea, a fost reliefata actiunea antioxidanta, antiinflamatorie si antivirala a acestor frunze-minune. 

Conform studiului "Moringa Genus: A Review of Phytochemistry and Pharmacology", frunzele de moringa ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

O alta cercetare, aparuta in publicatia "International Journal of Molecular Sciences" in 2015, releva faptul ca moringa stimuleaza sistemul imunitar si combate simptomele cauzate de HIV. 

In ceea ce priveste consumul, specialistii sunt de parere ca “pudra deshidratata este mai concentrata decat frunzele proaspete”, cu exceptia vitaminei C, care se pierde prin uscare (de la 500 mg de vitamina C continuta in frunzele uscate, la 20 g – pentru pudra uscata!)

Sursa foto: pixabay.com/ 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gutuile previn cancerul si bolile de inima! Cand pot deveni toxice

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie:  Colagenul, moft sau necesitate?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.