Dieta si nutritie

#migdale #alimentatie #beneficii migdale #consum migdale

Beneficiile consumului de migdale

Gustoase si bogate in grasimi sanatoase, migdalele sunt recomandate de catre nutritionisti pentru consumul zilnic, intrucat aduc numeroase beneficii organismului. Acestea contin vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu si sunt de ajutor pentru a trata anemia, impotenta, diabetul zaharat, constipatia, tulburarile respiratorii si tusea.

Migdalele sunt recomandate a fi consumate crude, pe stomacul gol, astfel incat stomacul sa absoarba substantele nutritive. Benficiile migdalelor isi pierd efectele, daca le savurezi prajite in ulei, cu multa sare.

Iata cateva dintre motivele pentru care ar fi bine sa dai o sansa consumului de migdale!


Migdalele sunt benefice pentru creier


Migdalele reprezinta o sursa puternica de substante nutritive, care ajuta la dezvoltarea creierului. Acestea sunt considerate a fi esentiale pentru copii, dar si pentru adultii care urmeaza sa sustina un efort intelectual major.


Migdalele regleaza nivelul colesterolului


Aceste fructe oleaginoase sunt recunoscute pentru eficacitatea lor in cresterea nivelului de lipoproteine cu densitate mare (HDL) si pentru reducerea nivelului de lipoproteine cu densitate mica (LDL). In acest fel, consumul zilnic de migdale controleaza in mod eficient nivelul de colesterol "rau", cunoscut si sub numele de LDL.


Migdalele sunt benefice inimii


Grasimile monosaturate, proteinele si potasiul sunt doar cateva dintre elementele care mentin inima intr-o forma cat mai buna. In plus, migdalele contin vitamina E, un antioxidant care reduce riscul aparitiei bolilor de inima.


Migdalele previn cancerul


Migdalele contin elemente active care imbunatatesc tranzitul intestinal si care impiedica astfel aparitia cancerului de colon, provocat de stagnarea alimentelor toxice in organism.


Migdalele previn aparitia diabetului


Fructele oleaginoase reduc nivelul de zahar din organism si maresc nivelul insulinei, mai ales daca sunt consumate dupa fiecare masa. Astfel, migdalele ofera protectie impotriva diabetului zaharat.


Migdalele mentin pielea frumoasa


Laptele de migdale este unul dintre cele mai puternice si benefice ingrediente utilizate in ingrijirea pielii. Totusi, pentru a avea o piele frumoasa, hidratata si elastica este suficient sa consumi zilnic cate 6 - 7 migdale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare