Dieta si nutritie

# detoxifierea organismului #conopida #beneficii conopida

Beneficiile consumului de conopida

Conopida este una dintre legumele care trebuie consumata cat mai des. Are numeroase beneficii asupra organismului uman, in special daca este consumata in stare cruda. Conopida contine substante active care previn cancerul si alte afectiuni severe.

Conopida este o leguma din familia cruciferelor, alaturi de varza sau broccoli. Este cultivata in intreaga lume si folosita atat pentru gustul sau placut, cat si pentru aportul important de vitamine si minerale pe care il aduce organismului uman.
 

Ce contine conopida


Conopida este o leguma unica, cu o concentratie mare de nutrienti. Este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine si calciu, care se gaseste in jurul buchetelor de conopida. De asemenea, are un continut mare de fosfor, mangan, vitamina K, acid folic si vitamina B6.

Contine si carbohidrati naturali, proteine, grasimi benefice si fibre alimentare. Conopida mai contine si acizi grasi omega 3, alicina si seleniu. Are insa un continut scazut de calorii, fiind astfel ideala pentru cei care vor sa slabeasca.
 

Conopida protejeaza de cancer


Conopida este una dintre cele mai puternice legume, cu un continut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti extrem de benefici pentru organismul uman. Conopida este ideala pentru prevenirea cancerului, in special a cancerului de san, colon, prostata sau ovare.

Nutrientii din conopida inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase si reduce metastaza celulelor. De asemenea, acesti nutrienti ajuta la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv a toxinelor cancerigene.
 

Conopida ajuta la detoxifierea organismului


Fitonutrientii din conopida imbunatatesc abilitatea organismului de a elimina toxinele, in special cele de la nivelul celulelor. In acest fel, celulele vor putea sa neutralizeze mult mai bine radicalii liberi, toxinele si elementele cancerigene.
 

Conopida are proprietati antioxidante


Conopida este o sursa excelenta de vitamina C si mangan, doi antioxidanti foarte puternici. Aceste substante reduc riscul oxidarii la nivelul celulelor. De asemenea, antioxidantii din conopida reduc stresul de la nivelul celular, care favorizeaza aparitia a numeroase afectiuni severe.
 

Conopida are proprietati antiinflamatorii


Vitamina K din conopida are puternice proprietati antiinflamatorii si actioneaza ca regulator al inflamatiilor din organism. Inflamatiile cronice din organism maresc dramatic riscul de cancer si afectiuni cardiace.
 

Conopida protejeaza de afectiunile cardiace


Substantele active din conopida imbunatatesc circulatia sangelui, prevenind astfel o serie de afectiuni cardiace. De asemenea, si calciul si magneziul din conopida sunt benefice pentru inima.
 

Conopida protejeaza sistemul digestiv


Datorita continutul ridicat de fibre, conopida este extrem de benefica pentru sistemul digestiv. Fibrele alimentare din conopida protejeaza stomacul si previn dezvoltarea de bacterii, precum Helicobacter pylori, care pot duce la afectiuni digestive grave.

Specialistii recomanda consmul de conopida de 3 - 4 ori pe saptamana, cate 200 - 300 de grame. Pentru a beneficia de toate substantele nutritive, conopida trebuie consumata cat mai proaspata.
 

Contraindicatii!


Persoanele care sufera de guta sau pietre la rinichi trebuie sa consume conopida in cantitati mici, deoarece aceasta leguma contine purine, care sunt metabolizate sub forma de acid uric.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare