Dieta si nutritie

#alimente #migrena #cafea #dureri #ghimbir #fructe de padure #salvie #dureri de cap

Alimente care indeparteaza durerile

Pe langa gustul bun, numeroase alimente sunt adevarate medicamente naturale, cu puternice proprietati de vindecare. In plus, aceste alimente nu cauzeaza efecte secundare neplacute ca in cazul medicamentelor.

Ciresele, fructele de padure, telina, ghimbirul sau pestele sunt alimente care contin cantitati mari de antioxidanti si substante chimice naturale care au proprietati antiinflamatorii .

Iata mai jos cateva alimente care inlatura durerile:

Cirese. Specialistii au descoperit ca ciresele contin substante chimice naturale de ze ori mai puternice decat aspirina. Ciresele si visinele ajuta la indepartarea inflamatiilor si durerilor articuloare.

Fructe de padure . Afinele, murele, capsunile si coacazele contin si ele substante chimice naturale care inlatura durerile. Aceste fructe prot trata inflamatiile si durerile cauzate de artrita.

Telina. Telina contine peste 20 de substante antiinflamatorii. Printre aceste substante se numara si apigenina, un antioxidant foarte puternic care are proprietati antiinflamatorii. Telina si semintele de telina pot fi adaugate in supe, tocanite si pot inlocui sarea in numeroase alte preparate.

Ghimbir. Ghimbirul este folosit de sute de ani pentru a trata durerile si inflamatiile. Ghimbirul este indicat si pentru tratarea durerilor musculare, fiind astfel potrivit pentru sportivi. Inainte de a consuma acest aliment este indicat sa consulti un medic pentru a evita eventualele interactiuni neplacute.

Turmeric . Turmericul este un condimente folosit in special in Asia. Specialistii au descoperit insa ca este mult mai puternic decat numeroase medicamente antiinflamatorii. Acest condiment actioneaza precum un drog, fara a avea insa efecte secundare.

Peste. Pestele precum somonul, macroul sau heringul contin uleiuri si acizi grasi omega 3 care se metabolizeaza in organism sub forma unor substante similare hormonilor care reduc inflamatiile si durerile. Uleiul de peste stimuleaza si sistemul imunitar. Pestele este recomandat si persoanelor care sufera de artrita, reducand durerile articulare.

Semintele de in. Semintele si uleiul de in contin cantitati importante de acizi grasi omega 3. Au proprietati antioxidante si de reducere a inflamatiilor. Este indicat sa consumi aceste alimente in stare pura. Semintele de in prajite sau uleiul incins au efecte secundare neplacute. Irita tesuturile organismului, cauzand dureri.

Nuci. Nucile si uleiul de nuci contin cantitati mari de acizi grasi omega 3, care lupta impotriva inflamatiilor si durerilor.

Cafea. Cafea este potrivita pentru inlaturarea durerilor de cap si a migrenelor puternice. Doza ideala pentru a inlatura aceste dureri este de o ceasca mica. Ai grija insa sa nu abuzezi de acest remediu. Persoanele dependente de cofeina pot experimenta numeroase probleme de sanatate.

Salvie. Salvia este un remediu natural pentru durerile de gat. Atunci cand gatul te doare sau este iritat, incearca sa consumi ceai de salvie. De asemenea, poti folosi si comprese cu salvie pentru a indeparta inflamatiile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare