Dieta si nutritie

#imbatranire #carbohidrati #fast-food #alimente #imbatranire prematura

3 obiceiuri alimentare care te imbatranesc

In cazul in care singura ta grija, atunci cand mananci un aliment, este aceea ca te poti ingrasa, s-ar putea sa vrei sa iti schimbi prioritatile dupa ce vei afla ca anumite mancaruri scad ani din viata ta. Alimentele procesate, grase, rafinate si zaharul, sunt mult mai mult decat cateva kilograme in plus.

Specialistii spun ca aceste alimente imbatranesc foarte mult atat la nivel exterior, cat si in interior, avertizand ca ar fi mai bine sa reducem consumul lor in cazul in care nu le putem elimina definitiv din alimentatie.

Asadar, nutritia si nu varsta pare sa fie vinovata de toate modificarile din organism si, asa cum sustin asiaticii, toate bolile pornesc din colon.

Asadar, incearca sa iti schimbi obiceiurile alimentare pentru a adauga ani in plus vietii tale, pentru a arata mai bine si pentru a te simti mai sanatos, evitand urmatoarele alimente:
 

Fast-food


Vinovatii in cazul produselor fast-food sunt de fapt numarul mare de grasimi, dar si produsele procesate, congelate si decongelate de foarte multe ori. Aceste ingrediente actioneaza fara indoiala in organismul tau intr-un mod cat se poate de negativ, promovand imbatranirea prematura, imbatranire care se va vedea atat pe chipul tau, cat si pe duratat ta de viata.

Incearca sa renunti la laimentele fast food, iar medicii ne recomanda un truc foarte simplu: atunci cand esti in oras si iti este foame, cumpara-ti mai degraba un fruct ( o banana de preferat pentru ca este satioasa si se serveste usor) in defavoarea unui hamburger, shaorma, kebab sau pizza.
 

Dulciurile


Zaharul, principalul pion nociv din dulciuri se face vinovat in primul rand de faptul ca incetineste mecanismul de refacere al organismului. In plus, zaharul incetineste si scade productia de colagen necesara pielii, provocand in acest fel imbatranirea prematura si aparitia ridurilor.

De asemenea, dulciurile care nu contin zahar (cele care se numesc light) au in componenta lor un ingredient numit aspartam , un indulcitor artificial, chimic, care provoaca peste 100 de efecte secundare, printre care anxietate, migrene, ingrasare excesiva, dureri abdominale , balonare si, desigur, imbratranirea prematura.

Cel mai bine este sa consumi doar dulciuri facute in casa, de preferat cu zahar brun (care nu este procesat) sau sa inlocuiesti dulciurile cu fructele.
 

Carbohidrati rafinati


Carbohidratii rafinati se transforma in zahar atunci cand ajung in sange, ceea ce inseamna ca o masa incarcata cu glucide rafinate, nivelul zaharului din organism creste exagerat de mult, crescand si nivelul insulinei, iar ca urmare a acestui lucru, in aproximativ 30 de minute vei intampina din nou senzatia de foame.

In acest caz, poti opta pentru carbohidratii complecsi cum ar fi legumele sau produsele fabricate din seminte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare