Boli

#abces dentar #dinti #infectie

Trucuri rapide pentru tratarea abcesului dentar

Abcesele dentare sunt inflamatii puternice ale gingiilor si apar de obicei ca urmare a unor afectiuni dentare netratate. Partea cea mai rea este ca in perioada unui abces dentar , bacteriile intra mai usor in gingie si se inmultesc rapid, prelungind perioada de suferinta.


Iata cateva remedii naturale pentru a scapa de abcesul dentar.


Maseaza gingia cu un cub de gheata


Inveleste un cub de gheata intr-un prosop curat de bumbac si aplica astfel compresa pe gingia inflamata. Cubul de gheata va amorti gingia pentru o perioada de timp si va calma eventualele zvacniri. In principiu , este suficient sa tii compresa pentru 30 de secunde, insa daca suporti, o poti lasa chiar si un minut.


Mai mult decat atat, daca fata iti este tumefiata in urma unui abces dentar, aplica o compresa cu gheata pe partea inflamata.


Ulei de arbore de ceai


Uleiul de arbore de ceai este recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si dezinfectante. Cercetatorii australieni au descoperit in anul 1920 ca uleiul de arbore de ceai este de 10 ori mai eficient decat acidul fenic, principalul antiseptic utilizat la vremea respectiva.


Toarna doua picaturi de ulei de arbore de ceai pe  pe varful degetului si maseaza apoi gingia inflamata. Intr-un timp foarte scurt, zona va fi amortita si dezinfectata.


Apa cu sare


Toarna o lingurita de sare in jumatate de pahar cu apa si clateste-ti gura cu amestecul respectiv, de mai multe ori pe zi. Acest truc are rolul de a indeparta durerea foarte rapid, iar cu cat este utilizat mai des, cu atat senzatia de durere va fi mentinuta mai mult la distanta.


Atentie! Nu uita ca sfaturile de mai sus sunt doar solutii de moment si ca este indicat sa mergi cat mai repede la medicul stomatolog. Altfel, infectia se poate agrava si poti ajunge in situatii neplacute (extinderea infectiei si chiar pierderea dintelui).


Medicul va curata canalul dentar si va elibera puroiul sub anestezie locala, iar la final iti va elibera o reteta cu antibiotice pentru ca infectia sa se retraga.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare