Boli

# probleme digestive #balonare #digestie #indigestie #tratament indigestie

Tratament pentru indigestie

Alimentatia are un rol esential in buna functionare a sistemului digestiv. Daca te confrunti adesea cu balonarile si problemele digestive este recomandat sa faci cateva modificari in regimul alimentar. Iata cateva dintre alimentele pe care trebuie sa le consumi cat mai des in cazul in care ai probleme de .

Ananas


Dupa fiecare masa este recomandat sa consumi cate un pahar cu suc proaspat de ananas. Curata un anans de coaja, taie-l in bucati de dimensiuni reduse si introdu bucatile in storcatorul de fructe.
 

Ghimbir, lamaie si miere


Combina doua linguri de miere cu o singurita de suc de lamaie si praf de ghimbir. Consuma produsul final, iar apoi bea un pahar cu apa calda.
 

Bicarbonat de sodiu


Daca ai probleme digestive consuma un pahar cu apa calda in care ai adaugat o lingura de praf de bicarbonat. Gustul nu va fi tocmai placut, dar efectul este garantat.
 

Seminte de chimen


Achizitioneaza un plic cu seminte de chimen, macina produsul cu ajutorul unei rasnite de cafea. Amesteca o lingurita din praful rezultat cu o lingurita de lamaie si consuma amestecul dupa fiecare masa. Vei scapa de durerile de stomac, de balonare si de alte simptome ale problemelor cauzate de o digestie dificila.
 

Frunze de coriandru


Mesteca cate o frunza de coriandru dupa fiecare masa. Incearca sa tii frunza in gura aproximativ 3 minute, iar apoi sa o inghiti. In numai cateva clipe vei incepe sa te simti mult mai bine si sa scapi de problemele stomacului.
 

Portocale


Portocalele se numara printre cele mai bune fructe care te scapa de problemele digestive. Consuma cate o portocala dupa fiecare masa pentru a elimina orice risc de durere sau balonare.

Atentie! Daca vrei sa te bucuri de o digestie normala este recomandat sa urmezi cateva sfaturi:

  • evita bauturile reci in timpul mesei - de preferat este sa consumi apa la temperatura camerei, dupa ce ai terminat de mancat
  • nu manca foarte mult - consuma des portii mici de mancare
  • mesteca bine mancarea inainte de a o inghiti - bucatile mari care ajung in stomac se digera mai greu si favorizeaza astfel problemele stomacului.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului