Boli

#lac de unghii transparent #oja sistem endocrin # TPHP #oja ingrasare #lac de unghii #oja

STUDIU Oja ingrasa!

Urmatoarea data cand vei vrea sa-ti dai cu oja, s-ar putea sa te gandesti de doua ori inainte sa-ti aplici lacul de unghii, dupa ce vei citi ca obiceiul banal influenteaza sistemul endocrin, conducand la ingrasare.

Un compus din oja ta preferata este raspunzator pentru modificarile care apar in organism. Mai exact, trifenil fosfat sau TPHP, un compus care ofera ojei rezistenta si flexibilitate si care a inlocuit ftalatii, raspunzatori pentru aparitia problemelor reproductive.

O cercetare demarata de oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Duke si cei ai Environmental Working Group a aratat ca acest compus se afla in organismul fiecarei femei, care s-a oferit voluntara pentru studiu, iar nivelul acestuia era de 7 ori peste medie. Totusi, nici noul compus nu este unul sanatos: TPHP influenteaza glandele endocrine, deci interfereaza cu productia de hormoni. Efectul pare sa fie acela de crestere in greutate, conform primelor studii.

Cercetorii au mai facut o descoperire alarmanta: trifenil fosfat a fost gasit in proportie de 49% in cele 3.000 de oje pe care le-au testat. Lacurile transparente contin o cantitate mai mare din substanta, in comparatie cu cele colorate, conform elle.com.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare