Boli

#sinus #sinuzita #infectie

Solutii pentru curatarea sinusurilor 

Sinusurile sunt cavitati pline de aer din jurul nasului. Ele asigura rezonanta in timpul vorbirii si reduc greutatea craniului. Atunci cand se inflameaza insa, ne confruntam cu dureri de cap si probleme de respiratie . Infectia sinusurilor poate duce insa la probleme grave de sanatate, precum meningita. Este astfel indicat sa le cureti periodic.
 

Ce sunt sinusurile
 

Sinusurile sunt spatii pline cu aer care se afla in jurul nasului. Exista opt sinusuri, de fiecare parte a nasului, in obraji, in spatele ochilor si intre ochi, in frunte si in spatele cavitatii nazale. Sinusurile sunt captusite cu o membrana mucoasa. Aceasta ajuta la umezirea aerului inspirat si secreta mucus. Mucusul capteaza praful si germenii din aer. Sinusurile ajuta la izolarea craniului. Sinusurile reduc greutatea craniului si asigura rezonanta in timpul vorbirii.

Uneori insa, membrana mucoasa se inflameaza, iar mucusul nu mai este eliberat din cavitati. Infectia sinusurilor este cauzata de dezvoltarea de bacterii in mucusul ramas in cavitati.  Infectia sinusurilor duce la o serie de simptome. Printre acestea se numara problemele de respiratie, dureri de dinti , urechi sau cap. Netratate, aceste infectii pot avea consecinte serioase. In cazuri severe, pot duce la orbire sau meningita.
 

Cum curatam sinusurile
 

Sinusurile pot fi insa curatate periodic. Se evita astfel infectia sau problemele mai grave.

Pseudoefedrina este un ingredient folosit in medicamentele care ajuta la curatarea sinusurilor. Pseudoefedrina comprima vasele de sange si micsoreaza membrana inflamata a sinusurilor. Aceasta substanta elimina presiunea din sinusuri si permite astfel lichidului sa curete cavitatile. Inainte de a lua astfel de medicamente, este indicat sa discuti cu un medic. Pseudoefedrina poate interactiona cu alte medicamente.

Pentru curatarea sinusurilor poti incerca si capsulele cu brustur. Brusturele este o planta care reduce inflamatia sinusurilor prin inhibarea unor chimicale care sunt eliberate in timpul procesului de inflmare.

Foloseste un mic recipient din ceramica, de forma unui ceainic. Acest recipient curata praful si mucusul infectat din sinusuri. Cu ajutorul acestui recipient se pot face irigatii nazale, cu o solutie nazala. Acest procedeu reduce mucusul in exces, premitant adtfel firelor de par responsabile cu eliminarea fluidelor sa functioneze mult mai eficient.

Folosirea acestui recipient pentru curatarea sinusurilor are mai multe beneficii. Indeparteaza mucusul si praful din cavitatile nazale si sinusuri. Previne dezvoltarea bolilor respiratorii. Folosirea zilnica previne alergiile, racelile si sinuzitele. Acest aparat este benefic si pentru tratarea durerilor de cap si a migrenelor. Recipientul ajuta si aerisirea creierului, previne anxietatea si depresia.

Pentru a folosit acest recipient ai nevoie de apa calduta si sare neiodata. Solutia de curatare a sinusurilor se prepara dintr-o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de sare. Se amesteca bine si apoi se toarna in recipient. Picuratorul recipientului se introduce in nari si se toarna solutia. Capul trebuie sa fie inclinat, astfel incat solutia sa treaca prin ambele nari. Pentru aceasta procedura trebuie sa stai in baie, pentru ca solutia salina sa curga apoi in chiuveta. Repeta procedura pana simti ca sinusurile sunt bine curatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului