Boli

#combaterea stresului #stres #oboseala #remedii oboseala

Sfaturi pentru a nu te mai simti obosit

In fiecare zi, foarte multe persoane se plang de oboseala. Multi dintre noi dam vina pe programul incarcat si stres. Cel mai adesea insa, stilul de viata haotic este vinovat pentru starea permanenta de oboseala.

Ceea ce mancam, modul in care ne odihnim si cum administram momentele dificile din viata isi pun amprenta asupra starii noaste fizice si psihice.

Iata mai jos ce poti face pentru a reduce oboseala si pentru a revitaliza stilul de viata:
 

Schimba modul in care te alimentezi


Mesele copioase te lasa vlaguit si predispun la somn? Cu siguranta alimentele nesanatoase si portiile mari de mancare sunt vinovate pentru modul in care te simti. Obiceiurile alimentare joaca un rol important in modul in care organismul functioneaza in fiecare zi. Pentru a reduce oboseala si pentru a te simti bine incearca sa iti iei micul dejun, chiar daca nu iti este foame.

De asemenea, este foarte important ca ziua ta sa ie compusa din 5 mese, 3 principale si 2 gustari. Consuma mai multe fibre si alimente bogate in acizi grasi omega 3. Nu uita nici sa consumi suficienta apa, in jur de 8 - 10 pahare pe zi. Ai insa grija la consumul de cafea, ceai negru si bauturi carbogazoase.
 

Stimuleaza psihicul


Tristetea, plictiseala, grijile, furia sau stresul general isi pun amprenta asupra starii tale si duc la oboseala. Stii foarte bine ca in viata exista si momente placute si momente mai putin placute, peste care trebuie sa treci cu capul sus. Daca reactionezi bine, creierul si corpul tau isi vor mentine vigoarea.

Cand te simti daramat, stropeste-ti fata cu apa rece. Si dusurile rece vor avea un efect revigorant. De asemenea, asculta muzica preferata, fa miscare, plimba-te prin parc, fa curat prin casa sau ajuta pe cineva. Toate aceste lucruri te vor ajuta sa te simti mai bine.
 

Odihneste-te


Odihna corespunzatoare este esentiala pentru un corp si un creier puternic. Incearca sa te odihnesti, sa nu pierzi noptile si sa eviti sa folosesti calculatorul dupa ora 8 seara. Inainte de culcare bea un pahar cu lapte cald, uita-te la un film relaxant si uita de toate grijile.

De asemenea, aerul din camera in care dormi este foarte important. Temperaturile joase sunt ideale pentru un somn odihnitor si profund. Daca nu poti adormi, fa cateva exercitii fizice sau noteaza intr-un jurnal lucrurile care te ingrijoreaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului