Boli

#sanatate #operate cu laser # operatie ochi #riscuri operatie laser #operatie laser ochi

Operatia cu laser la ochi - ce riscuri implica

Operatia cu laser la nivelul ochilor pare cea mai buna optiune pentru cei care vor sa scape definitiv de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Totusi, aceasta interventie chirurgicala nu este lipsita de riscuri, in ciuda pretului piperat pe care il are.

Daca te tenteaza o astfel de operatie, ar fi mai bine sa stii care sunt riscurile la care te supui si sa decizi ulterior care este cea mai buna varianta pentru tine.

Pierderea vederii

Desi acest risc este foarte scazut, au fost totusi si cazuri in care pacientii si-au pierdut deficinitiv vederea. Explicatia este ca in timpul interventiei chirurgicale, pot fi atinsi anumiti nervi optimici care, chiar si cu o singura atingere, pot fi distrusi. Este adevarat ca in cazul anumitor nervi, doar o parte din vedere poate avea de suferit, situatie in care oricum operatia ar fi un esec.

Se estimeazaza ca la fiecare 10.000 de oameni care isi fac aceasta operatie, unul are probleme mari in urma operatiei.

Alte probleme de vedere

De regula, oamenii in varsta care se supun unei astfel de operatii pot avea ulterior probleme precum, vederea dubla, incetosata, aparitia unor raze sau a unor inele de lumina, in mod inexplicabil. Aceste simptome tind sa apara pe timp de noapte sau in camere intunecate (teatru, cinematograf etc.). Cel mai rau este atunci cand aceste simptome apar atunci cand pacientul conduce un automobil.

Operatia poate fi fara rezultate

Niciun medic nu iti poate garanta 100% ca operatia va avea succes si ca dupa interventia chirurgicala vederea ta va fi perfecta. Mai mult decat atat, operatia are rolul de a te ajuta sa scapi de ochelari, de cele mai multe ori, si nu neaparat de a-ti reda privirea clara si limpede.

Simptome ulterioare neplacuta

Dupa operatie, poati avea o senzatie permanenta de mancarime la nivelul ochilor. Mai mult decat atat, exista riscul sa ai uscaciune la nivelul ochilor, iar in acelasi timp acestia sa fie foarte rosii. La unele persoane aceste simptome pot sa dispara in timp, insa la altele nu pot face decat sa se agraveze.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare