Boli

#neurofeedback #cabinete

De ce te ajuta sa mergi la cabinete de neurofeedback?

Creierul uman este cel mai complex organ, mai complex decat un computer performant. Are capacitatea de a se reorganiza pentru a forma noi conexiuni neuronale pe baza invatarii si a experientei de viata. Printre instrumentele disponibile in prezent pentru a observa, calma, remodela sau optimiza capacitatile cerebrale se numara si neurofeedback-ul. Acesta din urma este o forma de terapie cu rezultate foarte eficiente in situatii precum depresie, anxietatate, atacuri de panica, deficit de atentie, afectiuni convulsive, dificultati de gestionare a emotiilor negative  etc.

 

Neurofeedback-ul poate sa fie utilizat si complementar la alte tipuri de terapii. Acesta nu vizeaza un simptom anume ci ajuta la antrenarea creierului astfel incat problemele sa fie mai usor de gestionat. 

Ce avantaje poate sa imi aduca vizita la cabinete de neurofeedback

 In cazul in care te confrunti cu probleme care par sa te copleseasca si nu mai gasesti nici o cale de a iesi din starea in care te afli, alegerea unor cabinete de neurofeedback, precum cel situat in Calea Victoriei nr. 128 A, Bucuresti unde gasesti specialisti neurofeedback care sa te ajute. Cum?

Beneficiile Neurofeedback

In primul rand, vei putea constata ca s-a imbunatatit in mod semnificativ calitatea somnului. Atunci cand te confrunti cu o afectiune este destul de dificil sa reusesti sa adormi si sa iti gasesti linistea. La un cabinet de neurofeedback vei putea primi sprijinul si tratamentul necesar pentru a-ti reprograma creierul si pentru a face fata mai usor provocarilor de peste zi. Alte avantaje despre care mai putem vorbi atunci cand se apeleaza la cabinete de neurofeedback sunt inregistrarea performantelor mult mai usor, cresterea stimei de sine, calitatea si viteza luarii deciziilor, reducerea efectelor socurilor post traumatice, capacitate de concentrare mai buna, abilitatea de a gestiona mai usor stresul, calitatea relatiilor interpersonale, rezistenta emotionala, stare generala de bine, mentinerea calmului si concentrare. 

Cand voi putea sa obtin rezultate? 

Răspunsul este: depinde de fiecare pacient in parte. 

Rezultatele obtinute prin neurofeedback sunt de durata si, daca doresti, neurofeedback-ul este asemanat cu abilitatea de a sti sa mergi pe bicicleta chiar si daca nu ai mai folosit-o de foarte mult timp. Totusi, este bine de stiut ca neurofeedback-ul este un tip de terapie ale caror rezultate pot sa apara numai dupa un anumit numar de sedinte sau numai dupa primele. Fiecare om este diferit si pentru a se vedea cu adevarat rezultatele, se discuta cu specialistul si se stabilesc un numar de sedinte. 

In cazul in care te confrunti cu probleme degenerative, neurologice si genetice nimeni nu poate prezice cat de mult vor rezista aceste beneficii in timp. Astfel, este nevoie de un antrenament constant al creierului si de o sustinere permanenta. 

Este important de mentionat ca neurofeedback-ul este o metoda blanda si non invaziva care citeste informatiile de pe creier si trimite catre acesta informatiile necesare permitandu-i sa se autoregleze, fara sa se genereze efecte negative. 

La noi gasesti cabinete de neurofeedback in care te asista specialisti cu experienta  catre rezultate reale ce se reflecta in starea ta de bine. Tot ce trebuie sa faci este sa iti faci o programare si sa discuti cu un psihoterapeut sau psiholog din cadrul clinicii. 

Rezultatele vin in timp, nu iti vei da seama daca iti este benefic  doar dupa o singura sedinta, insa, respectand programul creat de specialist vei putea sa vezi in timp beneficiile acestui tip de terapie. 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare