Boli

#sanatate #cancer #boli #asigurare de viata #generali #generali.ro #asigurare de viata generali

(P) Cat de mult contribuie alimentatia la riscul de cancer

Anual, 50.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer, iar aceasta boala este a doua cauza a mortalitatii in tara noastra. Alimentatia este un factor important in reducerea sau cresterea riscului aparitiei cancerului, indiferent de alti factori. Afla ce alimente au cel mai mare impact asupra riscului de cancer.

Numeroase studii de specialitate au descoperit legaturi intre unele abuzuri alimentare si riscul de cancer la colon, dar alimentatia influenteaza si riscul aparitiei altor tipuri de cancer.

Alimente care cresc riscul de cancer

Excesul de grasimi saturate, gasite in cantitati mari in carnea rosie, este cel mai mare factor de risc pentru aparitia cancerului, iar alimentele prajite pot fi bogate in grasimi hidrogenate, ce cresc nivelul colesterolului si riscul de cancer.

Dintre bauturile alcoolice, berea este cea mai periculoasa. Aceasta bautura este bogata in nitrosamine, compusi chimici care sunt asociati aparitiei formatiunilor celulare cancerigene la nivelului intestinului.

Alimente ce reduc riscul de cancer

Reducerea riscului de cancer printr-o alimentatie sanatoasa este posibila urmand o dieta bogata in legume si fructe proaspete, ce contin fibre si vitamine, alaturi de grasimi monosaturate, grasimile "bune".

Alimentatia in care proteinele sunt obtinute din peste sau soia este mai sanatoasa si poate reduce riscul de cancer. Antioxidantii din legume si fructe, dar si din ceaiul verde au proprietati anticancerigene importante, dar functioneaza cel mai bine in absenta alimentelor ce cresc riscul.

Calciul, vitamina D, seleniul, vitamina C, vitamina E si betacatotenul sunt substantele cu cel mai important rol in prevenirea aparitiei cancerului.

Protejeaza-te cu o asigurare de viata

Generali iti ofera in aceasta toamna o modalitate de protectie suplimentara. La fiecare asigurare de viata incheiata, Generali iti ofera, fara costuri suplimentare, acoperirea pentru afectiuni grave, in principal cancer.

4 din 10 persoane se imbolnavesc de cancer la un moment dat in viata, iar noua asigurarea de viata Generali iti poate oferi sprijinul financiar necesar in lupta impotriva acestei boli.

Incheie o asigurare de viata Generali pana la 30 noiembrie 2012 si vei primi si un cadou, tensiometru sau termometru, in functie de metoda de plata aleasa.

 


Foto: Lotdiets.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare