Boli

#scaun ortopedic # scaun cu toaleta #scaun ortopedic cu toaleta

Care sunt beneficiile unui scaun cu toaleta?

Dispozitivele ortopedice pentru baie se adreseaza tuturor persoanelor afectate de diverse afectiuni locomotorii - oferind siguranta, sprijin, confort si independenta atunci cand vine vorba de igiena personala. Acestea sunt de un real folos atat pentru utilizator in sine, cat si pentru aceia care ingrijesc pacientul si care il insotesc in activitatile de zi cu zi.

 

Dispozitivele ortopedice pentru baie se adreseaza tuturor persoanelor afectate de diverse afectiuni locomotorii - oferind siguranta, sprijin, confort si independenta atunci cand vine vorba de igiena personala. Acestea sunt de un real folos atat pentru utilizator in sine, cat si pentru aceia care ingrijesc pacientul si care il insotesc in activitatile de zi cu zi.

In categoria dispozitivelor ortopedice ajutatoare pentru baie puteti regasi banci si suporti de sprijin pentru cada, cadru de sprijin pentru vasul de toaleta, scaune pliabile pentru toaleta sau cu diverse alte caracteristici, comode WC (altfel spus, scaune cu toaleta) cu sau fara roti, dar si inaltatoare de WC cu sau fara capac. Toate aceste dispozitive antementionate sunt necesare in toaletarea pacientilor imobilizati, dar si a celor care au dificultati in deplasare. Sunt fabricate din materiale speciale, rezistente la coroziune - fapt ce le face foarte durabile in timp.

Ce este un scaun cu toaleta si la ce foloseste?

Scaunele cu toaleta se folosesc in general pentru ingrijirea la domiciliu a persoanelor care din cauza varstei sau afectiunilor, nu se pot deplasa in alta camera pentru nevoile fiziologice.

Un scaun cu wc reprezinta un dispozitiv medical destinat persoanelor care nu se pot deplasa pe cont propriu si care au nevoie de prezenta unei toalete WC in camera, sau in apropierea patului. Acesta are o constructie solida, datorita cadrului realizat din metal durabil, si depinzand de caz poate fi si pliant - ceea ce iti va permite sa economisesti spatiul de depozitare. Scaunele WC pot fi de regula mobile sau fixe. Vom discuta despre avantajele fiecaruia dintre acestea, in randurile de mai jos. Insa, inainte de asta - sa vorbim putin despre caracteristicile generale ale unui scaun wc.

Caracteristicile comodei WC

In primul rand, scaunul cu toaleta poate fi folosit atat in intimitatea casei, cat si in unitatile spitalicesti si se recomanda celor ce au mobilitate redusa, sau persoanelor imobilizate. Exista unele modele de scaune care pot avea roti ajutatoare pentru a fi mai usor manevrate, in timp ce altele sunt stabile si sunt prevazute de regula cu tampoane de cauciuc ce impiedica miscarea, pentru o mai mare aderenta dar si pentru protectia pardoselii.

Scaunele sau comodele wc au rol de toaleta mobila, si sunt ideale pentru varstnici sau pentru cei care se afla in imposibilitatea de a se deplasa pana la baie.

El reprezinta o solutie extrem de comoda pentru pacienti, iar pentru a fi utilizat in cele mai bune conditii e necesar sa aiba o structura de rezistenta solida, sa poata fi reglat in inaltime si totodata si curatat cu usurinta. 

Scaunul cu toaleta mobil

In cazul scaunelor cu toaleta mobile, unele din acestea pot fi reglate in inaltime in functie de cerintele fiecarei persoane si dispun totodata de roti ce le pot transforma in dispozitive care preiau rolul de inaltatoare pentru vasul de toaleta.

Ele sunt utile mai ales in cazul pacientilor care au suferit operatii, in special celor care au avut interventii chirurgicale care vizeaza soldul. De asemenea, persoana care nu prezinta suficienta stabilitate in miscare poate folosi manerele laterale ale comodei WC pentru sprijin la asezarea pe scaun sau la ridicarea de pe acesta, utilizand modelul ca si cadru de sustinere dar si de siguranta. 

Mai mult de atat, colacul si capacul scaunului WC sunt realizate din materiale plastice si pot fi si detasabile, simplificand astfel curatarea si igienizarea. Pentru a usura golirea vasului colector, se recomanda utilizarea unor saci menajeri.

Scaunul cu toaleta fix si pliabil

In ceea ce priveste scaunele cu toaleta fixe, ele au de regula o structura formata din metal sudat, cu cotiere si sprijin pentru spate. Partea de sezut este de regula impermeabila si captusita cu burete pentru un plus de confort, iar recipientul din plastic de sub sezut destinat colectarii culiseaza pe sina pentru a facilita procesul de golire si se extrage prin partea din fata a scaunului. Lungimea, inaltimea si latimea difera in functie de producator, asa ca cel mai bine ar fi sa alegi unul specific nevoilor tale sau ale pacientului.

Picioarele scaunului sunt de obicei protejate cu suporti din plastic sau cauciuc antiderapant, pentru o mai buna stabilitate.

Un scaun wc de camera fix si pliabil este fabricat din otel inoxidabil rezistent. Acest model de scaun este usor de transportat daca e cazul, respectiv usor de depozitat datorita posibilitatii sale de pliere.Un astfel de dispozitiv medical e foarte util mai ales in randul persoanelor cu deficiente de deplasare cauzate de varsta, accidente sau interventii chirurgicale. 

Scaunul de wc e conceput pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati, dar si a celor cu mobilitate redusa. Acesta constituie cea mai buna alegere a celor care se afla in imposibilitatea de a se deplasa la toaleta. Daca este bine intretinut, un scaun wc poate fi utilizat chiar si ani de zile. Fiindca sunt atat de multe modele disponibile pe piata, fa-ti timp si alege unul care sa intruneasca pe deplin cerintele pacientului, pentru a-i oferi siguranta si confortul de care acesta are nevoie.

Acest ADVERTORIAL a fost realizat de Champaigns.ro

Surse foto: e-motion.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului