Boli

# medici britanici #alerta medicala #copii

Alerta medicala! Sindrom rar la copii, dar foarte grav. Ar putea avea legatura cu noul coronavirus

Medicii britanici trag un semnal de alerta dupa ce au descoperit un sindrom rar in cazul copiilor. Acesta ar putea avea legatura cu noul coronavirus, insa doar cativa dintre pacienti au fost depistati pozitiv. Copii prezinta o reactie rara, dar foarte periculoasa, care le afecteaza toate organele.

Copiii prezinta inflamarea mai multor organe, cu simptome asemanatoare gripei. Unii dintre ei, dar nu toti, au fost testati pozitiv cu noul coronavirus.

“Am observat aceste manifestari in ultimele zile. Am rugat expertii sa trateze acest lucru ca pe o urgenta”, a declarat Stephen Powis, director in cadrul Sistemului national de Sanatate, potrivit BBC.

Copiii, de diferite varste, sunt extrem de bolnavi. Prezinta simptome asemanatoare sindromului de soc toxic, care includ febra mare, tensiune scazuta, iritatii pe piele, dificultati de respiratie. In plus, unii dinter acestia au probleme gastrointestinale (dureri in zona abdomenului, diaree si voma), dar si inflamatii ale inimii.

“Unii copii prezentau simptome asemanatoare socului septic si iritatii ale pielii, simptome pe care le vezi la socul toxic sau la boala Kawasaki (care afecteaza vasele de sange si inima). Dar, in general, copiii sunt mai rezistenti la infectii pulmonare cauzate de coronavirus, iar numarul celor care ajung la terapie intensiva este relativ mic”, a declarat Dr. Nazima Pathan, medic pediatru in Cambridge, potrivit BBC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare