Boli

#probleme de sanatate #oboseala #sanatate #insomnii #probleme sanatate #buze crapate #probleme somn

7 semne care iti arata ca ai probleme cu sanatatea

Doctorii recomanda un set de analize medicale de rutina o data pe an. De cele mai multe ori insa, pacientii nu sunt constienti ca sufera de ceva daca nu experimenteaza un simptom evident si ajung pe mana specialistilor doar dupa ce boala lor s-a agravat.

Insa corpul uman este o entitate complexa care trimite semnale cu mult inainte ca tu sa ajungi la medic. Iata 7 semne care iti arata ca ai probleme de sanatate.


1. Ai probleme cu somnul

Un somn linistitor inseamna ca ai o sanatate buna si nu ar trebui sa iti faci prea mult griji, in cazul in care nu apar alte simptome care ti-ar putea indica o problema. Atunci cand nu te odihnesti suficient, suferi de o oarecare forma de insomnime, iar aceasta suferinta este provocata de stres.

In timpul somnului, organismul reduce cantitatea de cortizol, insa atunci cand esti stresat/a acest lucru nu se intampla, iar somnul este perturbat


2. Te imbolnavesti mai usor

Atunci cand racesti foarte usor, inseamna ca ai un sistem imunitar slabit. Intareste-ti rezervele de vitamine, in special cele ale vitaminei C si fa cateva schimbari alimentare in dieta. Asta inseamna ca pe langa fructele si legumele proaspete, vei consuma si proteine provenite din carne si oua, dar si calciu provenit din lactate.


3. Ai scazut in inaltime

Desi este normal ca scaderea in inaltime sa aiba loc pe masura ce inaintezi in varsta, rata cu care acest lucru se intampla este un alt semn ca poti avea probleme de sanatate, in special cu dezvoltarea osteoporozei. Asta inseamna ca esti mai predispus/a sa iti fracturezi oasele mai usor.


4. Ai probleme cu tenul

Atunci cand tenul tau se comporta ciudat, de fapt iti transmite ca s-ar putea sa existe probleme putin mai complexe decat o acnee sau o eczema aparute peste noapte. De vina nu sunt nici cremele de curatare si de hidratare pe care le folosesti. Aceste eruptii pot fi rezultatul unei alergii provocate de stres, iar organismul iti spune ca are nevoie sa te linistesti.


5. Ti s-a modificat culoarea urinei

Un semn foarte important, care nu trebuie neglijat, este dat de culoarea urinei. Daca are o nuanta de un galben inchis, inseamna ca poti avea probleme cu rinichii. Mareste cantitatea de apa bauta si vezi daca observi schimbari. In cazul in care culoarea nu se modifica, trebuie sa mergi la un specialist.


6. Esti obosit/a, desi dormi suficient

Oboseala este un alt semn care iti semnaleaza ca ceva nu este in regula. Atunci cand te resimti, desi ai dormit suficient, inseamna ca ai putea avea probleme cu glanda tiroida. Asta inseamna ca energia pe care tu o ai in organism este consumata rapid si nu este inlocuita asa cum trebuie.

Drept raspuns, corpul tau incearca sa isi reincarce bateriile, nemaifiind protejat asa cum trebuie in fata diferitilor virusi si bacterii.


7. Buzele crapate

Desi le poti asocia cu o vreme neprielnica, buzele crapate, in special in colturi, iti indica faptul ca ai o deficienta de acid folic sau vitamina B12. Lipsa acestui complex in organism poate duce la aparitia anemiei, iar asta inseamna ca nivelul hemoglobinei in sange este sub valoarea normala. Include in dieta ta alimente bogate in acid folic precum carnea de pui, lactate cu un continut scazut de grasimi, pestele sau cerealele integrale.

Sursa foto: fitnea.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare