Boli

#raceala # remedii raceala #tratament raceala # simptome raceala #terapii naturiste #terapie raceala

5 moduri prin care opresti raceala din evolutie de la primele simptome

Iti curge nasul, esti molesit, stranuti din ce in ce mai des si iti dai seama ca frisoanele pe care le ai nu sunt cauzate de gerul de afara, ci de virusul gripal care-si face de cap in organismul tau. Stii bine ca racelile nu se trateaza cu medicamente, asa ca te resemnezi si astepti sa treaca cele cateva zile de cosmar in care raceala detine suprematia in organismul tau. De acum, nu trebuie sa mai pleci capul in fata racelii. Poate fi intoarsa din drum inca de primele simptome!

1.Zinc

Tabletele de zinc pot face minuni pentru organismul pus la incercare de o raceala sau gripa. Potrivit specialistilor, administrarea unei tablete de zinc in prima zi de la debutul simptomelor poate stopa raceala din evolutie. Chiar daca este prea tarziu, iar raceala s-a instalat comod in corp, zincul ajuta la ameliorarea simptomelor si la reducerea perioadei de convalescenta.

2. Probiotice

Probioticele nu sunt de mare ajutor doar in asigurarea unui sistem digestiv invincibil, ci au un rol esential si in intarirea sistemului imunitar si tratarea racelii. Medicii au descoperit ca administrarea suplimentelor cu probiotice, inca de la primele simptome ale racelii sau gripei, poate reduce durata imbolnavirii de la sase zile la patru. In plus, simptomele din aceste patru zile sunt mult mai usor de suportat decat in mod normal.

3. Repaus la pat

Chiar daca ai auzit frecvent ca nu este indicat sa stai in pat atunci cand esti racit, medicii contrazic aceasta idee si recomanda persoanelor suspecte de raceala sa ramana acasa si sa se odihneasca cel putin cateva zile. Pe langa faptul ca nu mai risti sa-ti contaminezi colegii de birou, ai mai multe sanse sa dai cu raceala "de pamant" de la primele simptome si sa-ti revii mai repede.

4. Vitamina C

Indiferent ca furnizezi organismului vitamina C din alimente, din remedii naturiste sau din suplimente alimentare, este important ca aceasta substanta nutritiva sa faca parte din "meniul" tau inca de la primele simptome de raceala sau gripa. Se pare ca vitamina C intareste sistemul imunitar mai repede decat alti nutrienti si ajuta organismul sa invinga infectia virala inainte de a cotropi organismul.

5. Apa si lichide

Hidratarea este unul din secretele tratarii racelii inca de la debutul ei. Cresterea consumului de apa si de bauturi sau lichide bogate in vitamine (ceaiuri, supe, sucuri naturale etc.) inlatura rapid semnele de gripa si raceala si te ajuta sa te pui mai repede pe picioare.

Sursa foto: Tk.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare