Boli

#jimmy kimmel # apnee #somn #insomnie #jennifer aniston #somnambulism #Shaquille O'Neal #narcolepsie #tulburari de somn

4 celebritati care sufera de tulburari de somn

Tulburarile de somn reprezinta o problema care afecteaza un numar din ce in ce mai mare de oameni. Stresul din fiecare zi este unul dintre motivele din cauza carora apar insomniile. Nici celebritatile nu sunt scutite de aceste tulburari. Insomnie, somnambulism, apnee in somn sau narcolepsie sunt doar cateva dintre problemele cu care se confrunta vedetele. Iata cateva dintre celebritatile care se confrunta cu tulburari de somn.

1 Jennifer Aniston sufera de somnambulism

Despre actrita din filmul "Friends" se zvoneste ca ar suferi de somnambulism. Potrivit unui studiu publicat in revista "Neurology", un adult din trei sufera macar o data in timpul vietii de somnambulism. Aceasta tulburare poate fi un efect secundar al anumitor medicamente si se manifesta prin deplasarea inconstienta in timpul somnului.

2 Shaquille O'Neal sufera de sindromul de apnee in somn

Baschetbalistul Shaquille O'Neal a fost diagnosticat oficial cu aceasta afectiune. Sindromul de apnee in somn (SAS) este una dintre tulburarile de somn cel mai des intalnite si se caracterizeaza prin pauze respiratorii repetate. Potrivit expertilor, pe termen lung, apneea in somn creste riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala si afecteaza nivelul de colesterol si glicemia. Din cauza apneei, se pot produce atacurile de cord si chiar decesul.

Cea mai eficienta metoda terapeutica pentru tratarea acestei afectiuni este ventilatia cu presiune pozitiva continua (CPAP - Continuous Positive Airways Pressure). In CPAP se foloseste un dispozitiv de ventilatie care furnizeaza un flux aerian continuu cu presiune fixa, prin intermediul unei masti care se aplica la nivelul fetei persoanei in cauza.

3 Jimmy Kimmel sufera de narcolepsie

Comediantul si prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel sufera de narcolepsie, tulburare care se caracterizeaza prin somnolenta in timpul zilei, ce duce la nevoia incontrolabila de a dormi. Pacientii care sufera de aceasta tulburare adorm oriunde, in orice moment, iar aceasta stare dureaza cateva minute, dupa care se trezesc.

4 Cheryl Hines sufera de insomnie

Actrita Cheryl Hines se lupta cu problemele de somn de mai bine de 20 de ani. Artista sufera de insomnie, care nu este o boala, ci o disfunctie. Aceasta problema nu afecteaza numai somnul, ci si sanatatea, deoarece scade imunitatea. Programul incarcat, stresul, consumul de alcool si tabagismul sunt cativa factori care alunga somnul.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare