Terapii alternative

#galbenele #candidoza #gingivita #otita #acnee #cosuri

Utilizarile si beneficiile florilor de galbenele

Galbenelele sunt plante terapeutice, extrem de apreciate in tara noastra. Orice specialist in medicina naturista cunoaste proprietatile binefacatoare ale galbenelelor si le recomanda cu toate increderea, chiar  si atunci cand vine vorba de afectiuni mai dificile.

Avand in vedere ca galbenelele sunt plante care cresc foarte usor, chiar si pe pamant salbatic, ele se gasesc si in comert, iar produsele bazate pe aceasta floare au preturi relativ mici.

In general se gasesc tot felul de produse pe baza de galbenele incepand de la clasicul ceai, pana la uleiuri volatile, creme, unguente, sapunuri, sampoane, geluri de dus etc.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute efecte benefice ale galbenelelor:



1 Eczeme si iritatii



Galbenelele au puterea de a vindeca ranile, avand puternice proprietati cicatrizante. Indiferent ca vei aplica pe pielea iritata ceai concentrat, unguent sau ulei de galbenele, epiderma se va reface complet dupa numai cateva zile de tratament . De foarte multe ori, produsele pe baza de galbenele amelioreaza iritatii ale pielii pe care nici macar produse pe baza de antibiotic nu reusesc sa le vindece.



2 Acnee si cosuri



In cazul in care suferi de acnee, un produs pe baza de galbenele poate rezolva problema. Aplica zilnic, timp de cel putin o saptamana, comprese cu ceai de galbenele, iar apoi un unguent cu galbenele pe zonele afectate, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.



Din nefericire, unguentul pe baza de galbenele are o consistenta foarte grasa, asadar nu este potrivit pentru tenul gras. Totusi, se poate aplica doar in locurile cu probleme, adica exclusiv pe cosuri.



3 intepaturi de insecte



Crema de galbenele este potrivita pentru a grabi vindecarea intepaturilor de insecte, inclusiv a celor de albina. Maseaza timp de trei minute zona intepata cu unguent, iar intepatura va deveni insesizabila si mancarimile vor disparea.



4 Durerile urechilor



In cazul in care suferi de dureri de ureche sau otita, poti turna cate o picatura de ulei de galbenele in fiecare ureche. Desi senzatia poate fi neplacuta la inceput, este bine sa stii ca acest tratament reduce durerile. De multe ori acest tratament se dovedeste a fi mai eficient decat antibioticele.



5 Gingivita



In cazul in care suferi de gingivita, stomatita, paradontoza sau alte afelctiuni ale cavitatii bucale, ceaiul cu galbenele este un aliat de nadejde. Gargara cu ceai de galbenele concentrat, facuta in fiecare dimineata si seara, va diminua din simptome, iar in timp, alaturi de o igiena orala impecabila, afectiunile pot disparea in totalitate.



6 Candidoza



In cazul candidozei, galbenelele actioneaza foarte eficient la nivel local. Pe langa tratamentul cu antibiotice si eventual cu ovule recomandat de medicul ginecolog, in urme rezultatelor analizelor, poti face spalaturi locale (nu vaginale), de doua ori pe zi, cu ceai concentrat de galbenele. Acesta va accelera vindecarea si va reduce simptomele neplacute cum ar fi mancarimile sau usturimile.

Sursa foto : mistymeadows.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare