Terapii alternative

#remedii naturale #expunerea la soare # protectie soalara #arsuri solare

Remedii naturale pentru arsurile solare

Aplicarea de creme si lotiuni cu factor de protectie solara reprezinta cea mai buna modalitate de protejare in fata radiatiilor nocive ale soarelui si a arsurilor. Se intampla insa sa uitam sa folosim produsele de protectie sau sa petrecem prea mult timp la soare. In acest fel pielea se va arde.

Arsurile solare produc si dureri, care pot fi insa tratate cu diferite medicamente precum ibuprofen sau aspirina. Exista insa si remedii naturale pe care le poti folosi pentru a preveni sau trata arsuriel solare.

Iata mai jos cateva dintre remediile naturale pentru arsuri:

Aloe vera. In farmaciile si magazinele cu produse naturiste vei gasi gasi numeroase produse pe baza de aloe vera. Alege-le pe cele sub forma de gel. Aloe vera are proprietati antioxidante si antiinflamatorii . Gelul de aloe vera se simte bine pe piele, este racoritor si indeparteaza duririle provocate de soare.

Crema de ras. Chiar daca pare ciudat, crema de ras este folosita uneori pentru a trata arsurile solare. Crema de ras contine mentol si alte chimicale care racoresc in mod natural pielea si confera o senzatie placuta. Mentolul este un component volatil, care se evapora repede si care ajuta la racorirea zonei afectate de soare.

Vitaminele E si C. Aplicarea de creme sau lotiuni pe baza de vitamina E pe arsurile de soare duce la vindecarea si indepartarea durerilor. In acelasi timp, aceasta vitamina inmoaie si catifeleaza pielea. Vitamina C este un antioxidant natural care vindeca arsurile de soare si protejeaza celulele pielii. Medicii recomanda insa folosirea regulata a acestor vitamine, care au un efecte benefice asupra intregului organism.

Otet. Compresele cu otet, in special cu otet de mere , reprezinta un remediu natural folosit de sute de ani pentru tratarea arsurilor de soare. Otetul este un antiseptic natural care calmeaza pielea si se evapora foarte repede. Ajuta si la echilibrarea PH-ului, reducand si efectele negative ale soarelui.

Gheata. Atunci cand te-ai ars la soare, este indicat sa faci un dus racoritor si sa aplici in zona afectata comprese cu gheata. Apa rece calmeaza pielea si o racoreste.

Bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu creaza un mediu alcalin care inmoaie si hidrateaza pielea. Are proprietati , care ajuta la indepartarea mancarimilor. Bicarbonatul de sodiu actioneaza si ca un exfoliant. Pentru arsuri, prepara o solutie din bicarbont de sodiu si apa. Aplica apoi cu tampoane de vata pe locul afectat.

Lapte. Un pahar rece de lapte este racoritor. Aplicat pe zona afectata de soare, laptele reduce durerea, senzatia de mancarime. De asemenea, si iaurtul rece poate fi folosit pentru arsurile solare.

Miere. Mierea este un ingrediente special, folosit pentru tratarea a numeroase afectiuni, printre care si arsurile solare. Mierea are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, vindecand ranile. Aplicata pe zona arsa de soare, mierea ajuta la refacerea epidermei.

Rosii. Rosiile ajuta atat la prevenirea arsurilor solare, cat si la tratarea lor. Aplicarea unei paste de tomate pe zona afectat ajuta la vindecarea si indepartarea durerilor produse de arsurile solare. Rosiile sunt bogate in licopen, o substanta care ajuta la reducerea arsurilor si protejeaza de radiatiile ultraviolete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare