Terapii alternative

#beneficii fructe de padure #terapie cancer #remedii cancer #fructe de padure #cancer

Fructele care lupta cu cancerul

Recomandarile medicilor spun sa consumi zilnic fructe si legume. Mai ales acele fructe care au continut redus de zahar si stimuleaza organismul sa functioneze la cote maxime. Unele dintre acestea sunt murele. Pe langa vitaminele pe care le contin, murele au proprietati uimitoare care ajuta in lupta impotriva unor boli grave, cum ar fi cancerul.

Murele impulsioneaza sistemul imunitar si pe cel cardiovascular, intrucat contin vitamina C, scrie Daily Mail, iar vitamina C este importanta in tratamentul anemiei pentru ca imbunatateste absorbtia fierului in organism.

Murele au mai multe fibre decat majoritatea fructelor. O ceasca de mure contine aproximativ 8 grame de fibre, care ajuta la scaderea colesterolului si la pierderea in greutate. Mai contin si luteina, care ne protejeaza ochii si pielea de razele UV. Murele contin tanin, care le confera un caracter astringent, ajutand la coagularea sangelui.

Prin continutul de antioxidanti si resveratrol, au rolul de a preveni ateroscleroza si bolile de inima. Insa, cel mai important probabil, datorita antocianinelor continute, incetinesc dezvoltarea celulelor cancerase, in special al celor localizate la nivelul pielii si al esofagului. 

O alta vitamina esentiala continuta de mure este B9, cunoscuta si sub numele de acid folic. Impreuna cu vitamina B12 este necesara pentru formarea de noi celule sanguine. Acidul folic este recomandat femeilor insarcinate ajuntand la dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului.

Recomandarea specialistilor este sa consumati cam doi pumni de mure zilnic. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din naturist

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare